Kerk brengt warmte in Zuid-Afrikaanse kindertehuizen

SPANKEREN – De Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren Noord-Oost houdt zaterdag 25 september een kerkenmarkt in Spankeren. Met de opbrengst van deze kerkenmarkt brengt de Hervormde Gemeente warmte in twee kindertehuizen in de Zuid-Afrikaanse townships en warmte in de eigen kerk door middel van een nieuwe CV installatie voor de Petruskerk in Spankeren.

Twee Nederlandse organisaties ‘Luma helpt’ en SOS Kayamani, hebben succesvolle p[rojecten gerealiseerd. ‘Luma helpt’ heeft een school gerealiseerd en zojuist grond aangekocht voor een nieuwe school. Ook SOS Kaymandi is hard aan het werk met de opvang van weeskinderen en ook daar denkt men aan het oprichten van een nieuw opvanghuis.

Om dit allemaal te kunnen realiseren is er natuurlijk geld nodig. Commissieleden en vrijwilligers van de Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren Noord-Oost zijn daarom al maanden druk met de voorbereidingen van de kerkenmarkt. Het doel hiervan is zoveel mogelijk geld op te halen voor één van deze projecten. De vrijwilligers doen dit door het inzamelen van gebruikte spullen en deze op de markt te verkopen.

Iedereen kan nog overtollige gebruikte spullen tijdens de inzamelochtend op zaterdag 21 augustus van 10.00 tot 12.00 uur komen brengen. Dat kan aan de Kerkweg 25 in Spankeren of bij de Hervormde kerk in Laag-Soeren.

E-mail. berry.eskes@zonnet.nl  

www.lumahelpt.nl
www.sos-kayamandi.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.