Home / Klarenbeek / Anne verblijdt kinderen Kenia

Anne verblijdt kinderen Kenia

KLARENBEEK – Schoenmaatje Anne van Schaik, negen jaar uit Klarenbeek, vertrok vrijdag 30 juli naar Kenia om schoenendozen, versierd en gevuld met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed uit te delen aan Keniaanse kinderen.

Duizenden kinderen in Nederland hebben deze schoenendozen versierd en gevuld. Anne’s school, De Kopermolen uit Klarenbeek, won deze reis met een ballonwedstrijd van de vijftienjarige Stichting Edukans. Edukans organiseert ieder jaar de actie Schoenmaatjes waarbij kinderen uit Nederland een schoenendoos vullen voor kinderen die het niet zo goed hebben al zij. De dozen worden opgestuurd naar schoolkinderen in ontwikkelingslanden en Schoenmaatjes probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsprojecten in die landen.
Dit jaar zijn er meer dan 160.000 dozen door Edukans verzonden. Anne mocht samen met Stein, 12 jaar uit Doorn, 2.000 dozen uitdelen in Kenia. De eerste dozen werden uitgedeeld in de sloppenwijken van Nairobi. De kinderen straalden van geluk. Anne: “Ik had verwacht dat de kinderen blij zouden zijn met hun schoenendoos, maar zo blij…”.
Voor de laatste uitdeling vertrok Anne naar de Masai. Zij gaf hier één van de meisjes een schoenendoos die zij zelf had versierd en gevuld. In de doos zat onder andere een barbiepop die blond was, net als Anne zelf. Op een kleine wereldbol liet Anne zien waar zij zelf woonde. Bij de Masai gaf Anne haar doos aan de tienjarige Jennifer. Jennifer kreeg een vriendschapskettinkje van Anne. Jennifer had de helft van een hartje waarop Best stond en Anne hield zelf de helft met daarop Friends. Anne vertelde dat zij op die manier altijd vriendinnen zouden blijven.
Anne mocht een kijkje nemen bij Jennifer thuis. Dat was een lemen hutje waar het heel donker was. Anne was onder de indruk van de verschijningen van de mensen van de Masai: “Hun kleding en sieraden waren zo mooi. Heel bijzonder”.
Inmiddels is Anne weer thuis en heeft alweer in haar eigen bed geslapen. Het besef dat zij het zo goed heeft, is er meer dan ooit. “Dan slapen mijn vriendinnen in Kenia wel anders”, zegt Anne. “En ik ga heel veel speelgoed opsturen naar Afrika”.

www.edukans.nl/schoenmaatjes
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.