Gemeente Apeldoorn giet vrijwilligersprijs in nieuw jasje

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn introduceert samen met het Verenigingsburo en Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn de Apeldoorn Trofee, de vernieuwde vrijwilligersprijs. Inwoners van de gemeente Apeldoorn bepalen mee wie op 6 oktober de vrijwilligersprijs ontvangt.

Apeldoorn wil via de verkiezing waardering uitspreken voor het belangeloze werk van duizenden vrijwilligers. Via www.apeldoorn.nl/trofee kunnen inwoners tot en met donderdag 16 september een kandidaat aandragen. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die een maatschappelijke stage hebben gevolgd, is er ook een prijs. De winnaar van de Apeldoorn Trofee ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van 2500 euro. De winnaar in de categorie veelbelovend vrijwilligersproject krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro. Voor de winnende maatschappelijke stagiaire is er een VVV-bon van 100 euro. Alle winnaars krijgen bovendien een ballonvaart aangeboden.

Een vakjury onder leiding van wethouder Paul Blokhuis beoordeelt alle inzendingen op basis van de voordracht. “De jury wil vooral weten waarom iemand de vrijwilligersprijs verdient”, legt de juryvoorzitter uit. “We hopen dat de inwoners van Apeldoorn massaal laten wie de grootste waardering voor zijn of haar vrijwilligerswerk verdient.” De jury maakt op 24 september de drie genomineerden per categorie bekend. Inwoners die een kandidaat hebben ingediend, kunnen vervolgens tot 1 oktober uit de genomineerden hun favoriet kiezen. De vakjury kiest vervolgens de winnaar. De prijsuitreiking is op woensdag 6 oktober om 19.45 uur in Schouwburg Orpheus.

www.apeldoorn.nl/trofee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.