Home / Doesburg / Afscheid van de Wereldwinkel

Afscheid van de Wereldwinkel

DOESBURG – Jaap en Ina Hylckama Vlieg – Brouwer hebben afscheid genomen van de Wereldwinkel in Doesburg. Jaap was hier jarenlang bestuurslid en beheerde het secretariaatswerk. Voor de medewerkers en andere belangstellenden maakte hij het blad Kort en Bondig. Jaap was de nestor van het bestuur en heeft zich enorm ingespannen voor een goed onderkomen toen de Wereldwinkel zonder pand kwam te zitten. Toen het pand in de binnenstad beschikbaar kwam, trad Ina op als gastvrouw bij de officiële opening door toenmalig burgemeester Hermen Overweg. Daarnaast stonden Jaap en Ina samen iedere maandagmiddag als verkopers in de winkel. Ondertussen maakte zij daar leuke ‘food-cadeautjes’. Het vertrek uit de Wereldwinkel gaat hen beiden aan het hart. Een langdurige ziekte van Ina maakte een stop van het werk echter noodzakelijk. Het herstel vergt veel tijd en energie. Het paar heeft in de afgelopen jaren veel betekend voor de Doesburgse Wereldwinkel en is daarom benoemd tot erelid. Daarnaast kregen zij allebei een food-pakket en een cadeaubon. Voor dit feestelijke afscheid, in samenzijn met enkele bestuursleden en voorzitter Bert Schulp, werd het paar met een prachtige oldtimer thuis opgehaald.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.