Home / Loenen / Joop Keuterink runt nieuwe camping Molenallee

Joop Keuterink runt nieuwe camping Molenallee

LOENEN – De Veluwe blijkt sterk in trek te zijn bij de kampeerders. Joop Keuterink is daarom dit voorjaar gestart met een nieuwe camping, genaamd Molenallee in Loenen. Na een korte aanloopperiode is de mini-camping vrijwel altijd bezet. De kampeerders hadden al snel door dat de camping op een bijzonder plek is gelegen. In de luwte van het eeuwenoude Horsterbos bij het kasteel Ter Horst vinden zij een plekje met hun caravan en genieten van de prachtige natuur en de stilte.

Joop Keuterink(50) runt de camping. Hij doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Dat de gasten dit waarderen, blijkt wel uit de aantekeningen die geplaatst zijn in het gastenboek. Iedereen is vol lof over de camping, de gastvrijheid, de prachtige natuur waar fijn gefietst en gewandeld kan worden en alles wat de omgeving te bieden heeft. Iemand had zelfs hier een ijsvogeltje gezien.

Inkomen
Bij toeval is Keuterink met deze mini-camping begonnen. Hij heeft zelf ook een caravan en is met zijn gezin een verwoed kampeerder. Hij weet wat een kampeerder wel en niet wil op een camping. Keuterink kwam op het idee om een mini-camping te starten om een inkomen te hebben. Hij was al een tijd werkeloos en het wilde maar niet vlotten met het solliciteren. Zijn ouders wonen op deze plek aan de Molenallee in Loenen. Zijn vader, Gerrit Keuterink, heeft daar een boomkwekerij. Vroeger was hij boer in het Hooiland, maar schakelde later over op boomkweker en kocht de bestaande kwekerij naast de voormalige wasserij De Bovenste Molen. Hij kweekte allerlei coniferen en heesters. Bij het ouder worden wilde hij wat minder kweken en had hij wat land over. Keuterink Sr. zag overal boerencampings en zag daar wel wat in. In 1999 kreeg hij toestemming van de overheid om met een mini-camping te starten. Helaas kon dit toen niet doorgaan omdat het minder ging met de gezondheid van zijn vrouw.

Boerencampings
Toen het maar niet wilde vlotten met een nieuwe baan kwam zoon Joop op de gedachte om het idee van zijn vader verder uit te werken. Een gedeelte van de boomkwekerij werd met gras ingezaaid en er werd stroom en water naar de staanplaatsen geleid. Keuterink: “Hier zijn al veel campings, maar de animo om te gaan kamperen is nog steeds groot. Ik wist al haast zeker dat hiervoor belangstelling zou zijn, zeker hier op de Veluwe. Boerencampings zijn erg in trek bij de echte kampeerders. Vorig jaar heb ik het hier voorzichtig geprobeerd met een paar plaatsen, maar kwam er wel snel achter dat je goed georganiseerd moet zijn. Ik heb me aangesloten bij de SVR-organisatie, die als motto heeft: ‘Kamperen bij de boer, Krek dat is ’t’. Dit jaar loopt als veel beter. Ik moet zeggen voortreffelijk. Vanaf mei zitten we vol. Maar we mogen er helaas maar tien hebben. Dat is niet veel. Er is meer aanvraag”.

Erg leuk
Volgens Keuterink heeft de gemeente het hem niet gemakkelijk gemaakt. Omdat de camping is gelegen in een beschermd natuurgebied werden er allerlei voorwaarden gesteld. Zo mocht een gekocht sanitairgebouw niet geplaatst worden, maar moest een plaats krijgen in een bestaande schuur. Aan de beplanting werden eisen gesteld. Alles loopt nu gelukkig wel op rolletjes. Keuterink woont zelf niet op de camping, maar is dagelijks wel aanwezig om alles in goede banen te leiden.
De gasten komen uit het hele land naar deze pas ontdekte plek. Sommigen voor een paar weken, maar anderen wel een week of zes. Mini-camping Molenallee blijft open tot oktober. Het werk als ‘campingbaas’ bevalt Keuterink prima: “Erg leuk om met mensen om te gaan. Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken. Ook ik heb een reglement opgesteld waar de mensen zich aan moeten houden. De meesten doen dat ook wel. Omdat ik heel veel aanvragen krijg, wil ik proberen toestemming te krijgen voor 15 plekken. Ik heb de ruimte er wel voor. Ik hoop dat de gemeente meewerkt”.

Foto: Joop Keuterink bij het bord van zijn nieuwe camping – foto Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.