Home / Doesburg / Gemeente Doesburg geeft vergunning voor kegelcentrum

Gemeente Doesburg geeft vergunning voor kegelcentrum

DOESBURG – Het college van de gemeente Doesburg heeft besloten een vergunning te verstrekken voor de bouw van een kegelsportaccommodatie op het perceel Den Helder 2. Om het nieuwe centrum te kunnen bouwen, moet wel eerst het bestemmingsplan worden aangepast.

Het nieuwe kegelcentrum moet bij de accommodatie van korfbalvereniging De Rivalen komen. Het plangebied valt binnen het bestemmingsplan Molenveld en De Ooi, dat destijds de bestemming sport heeft gekregen. In het gebied zijn echter alleen faciliteiten voor buitensport toegestaan. De bouw van een kegelcentrum zou hier niet in passen. In het recent gewijzigde bestemmingsplan is dit wel toegestaan. De nieuwe kegelsportaccommodatie moet in het noordoosten van het sportterrein komen, direct aansluitend op de groenstrook langs de weg Den Helder. In september 2007 werd het oude kegelcentrum De Commanderije gesloten. De Doesburgse gemeenteraad ging in november 2008 akkoord met een intentieverklaring die de gemeente met de Stichting Kegelsport Doesburg en Korfbalvereniging De Rivalen afsloot. Hierin verklaarde Doesburg zich in te zullen spannen voor een nieuwe accommodatie voor de Doesburgse kegelclubs.

Tegen de bouw van het nieuwe kegelcentrum is inmiddels een bezwaar ingediend vanwege de vrees voor parkeer- en geluidsoverlast en aantasting van de ecologische hoofdstructuur bij de Oude IJssel. Ook vindt de bezwaarmaker dat er in het plan onvoldoende wordt gemotiveerd waarom het onderkomen van De Rivalen niet wordt gekoppeld aan de nieuwbouw. Verder zou de gemeente de mogelijkheden voor horeca en parkeergelegenheid te ruim omschrijven in het bestemmingsplan. De gemeente heeft aangegeven dat er twee losse gebouwen komen, omdat er sprake is van twee verschillende verenigingen met ieder hun eigen financiën. Parkeren zal volgens Doesburg op de plaatsen bij zwembad Den Helder gebeuren. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt nog tot en met 15 september ter inzage bij het publieksbureau in het stadhuis. Belangstellenden kunnen hier onder meer een plankaart, de bouwvoorschriften en de bouwvergunning bekijken. Het plan is ook in te zien via de website van de gemeente Doesburg en via de site www.ruimtelijkeplannen.nl. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om het nieuwe bestemmingsplan goed te keuren.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.