Home / Dieren / Scouting Dieren doet mee aan jubileumkamp

Scouting Dieren doet mee aan jubileumkamp

DIEREN – Tientallen leden van Scouting Dieren maakten op maandag 26 juli in Roermond hun opwachting bij de Jubjam100, het Jubileumkamp van de scouting. Tijdens dit kamp wordt gevierd dat de scouting in Nederland een eeuw bestaat.

In totaal namen ruim 11.000 scouts uit heel Nederland deel aan het kamp. Ze konden onder meer leidingen aanleggen en een eigen krant maken. Het kamp was mogelijk dankzij de inzet van 1500 vrijwilligers. De scouts uit Dieren deden mee aan diverse spelen en workshops. Ook is een recordpoging ondernomen door met zoveel mogelijk personen het vredesteken van Warchild te vormen. Er waren ook scouts uit onder meer Australië, Canada en Kenia in Roermond aanwezig om het jubileum te vieren. De leden van Scouting Dieren keerden na afloop tevreden huiswaarts. “Het was een fantastisch evenement met op een enkel regenbuitje na goed weer”, aldus de Dierense scouts.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.