Home / Klarenbeek / Stoere houthakkers op de Klarenbeekse kermis

Stoere houthakkers op de Klarenbeekse kermis

KLARENBEEK – De Klarenbekers gaan op 20, 21 en 22 augustus kermis vieren. De Oranjevereniging Klarenbeek biedt drie dagen feest op het terrein aan de Broekstraat. Vanaf vrijdag 19.00 uur, wanneer het feest geopend met het Wilhelmus van de Muziekvereniging Klarenbeek, gaat het door tot zondagavond met het optreden van de bekende zanger Peter Beense. Er is weer van alles te doen, kinder- en volksspelen, vogel- en boogschieten en demonstraties houthakken.

De vogel- en boogschutters van Klarenbeek hebben vrijdagavond de eer het eerste programmapunt te vormen. Om 18.45 uur start de inschrijving en om 19.00 uur wordt het eerste schot gelost door de koning van 2009, Richard Groot Koerkamp. De gehuwden en ongehuwden hebben samen één (houten) vogel. De jeugd van 12 – 16 jaar schiet met een luchtbuks op een eigen (aangepaste) vogel. Hoewel wellicht om 20.30 uur de schutterskoning(in) nog niet bekend is, start de formatie Millennium Showband dan met een optreden in de feesttent voor het schuttersfeest. Zowel de volwassenen als de jeugd gaat dit jaar vanaf 19.00 uur boogschieten. De Klarenbekers wachten in spanning af wie de kampioen gaat worden.

Volksspelen
Zaterdagmorgen is er een kinderprogramma voor de schooljeugd. Het Kindercomité van de OVK brengt spel en ontspanning met de Highland Games Kids. Om 10.00 uur verzamelen de kinderen en om 10.30 uur begint de spelen. Zaterdagmiddag begint om 14.00 de rommelmarkt. De werkgroep Volksspelen van de OVK komt weer in actie. Schoolverlaters en ouderen kunnen meedoen aan de volksspelen op het feestterrein. Om 13.30 uur start de leiding met spectaculaire spelen. Vanaf 15.30 uur gaat de rock ‘n rollband JPR Strinxband op het terrein optreden.
Zaterdagavond gaat de formatie Dayland Superband het publiek vermaken met hits uit heden en verleden. Om 23.00 uur verschijnt DJ Kicken ten tonele.

Koffieconcert
Zondagmorgen is er een Oecumenische Kerkdienst in de grote feesttent, verzorgd door medewerkers en zangers van de RK parochie H. Maria Ten Hemelopening en de Protestantse Gemeente Klarenbeek. Om 11.00 uur is in dezelfde tent een gezellig koffieconcert door het shantykoor De Trossen Los uit Twello, met koffie en krentewegge. ’s Middags beginnen de volksspelen. Deze staan in het teken van stoere houthakkers. Het Stilh Timber Team komt er voor naar Klarenbeek met demonstraties. Behendig werken de mannen met de machines en gereedschappen.
Verder is er zondag veel muziek. Om 12.30 uur treedt het duo Carlo en Ray op. Om 14.30 uur Blaas of Glory met hardrock en om 17.30 uur brengt Scrum een powerfolksfeest op het podium. Om 19.00 uur gaat de formatie Fragment optreden en het dak van de tent krijgt het wellicht flink te verduren bij het slotoptreden van de bekende zanger Peter Beense.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.