Home / Rheden / Vleermuizen spotten

Vleermuizen spotten

RHEDEN – Natuurmonumenten organiseert op vrijdag 13 en 20 augustus een vleermuistocht op de Veluwezoom. Gewapend met een batdetector zal een gids de deelnemers meenemen naar de vleermuizen.

De tocht duurt ongeveer twee uur en begint om 19.30 uur vanaf Landgoed Heuven. Op de Veluwezoom komen verschillende soorten vleermuizen voor, zoals de dwergvleermuis en de laatvlieger. Vleermuizen oriënteren zich door hoge geluidsgolven te produceren. De batdetector zet deze geluidsgolven om in voor de mens hoorbare geluiden. Deelname kost voor leden van Natuurmonumenten 4 euro, niet-leden betalen 7 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voor 2 euro deelnemen. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reservering noodzakelijk. Inschrijven kan via www.natuurmonumenten.nl. Gezien het heuvelachtige terrein is de wandeling helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.