Home / Hall / Internationaal jongerenkamp op Hallse Hull

Internationaal jongerenkamp op Hallse Hull

EERBEEK – Op kampeerterrein het Hallse Hull is van 14 tot 21 augustus een internationaal tienerkamp. Het kamp wordt georganiseerd door het Nivon en is bedoeld voor kinderen van acht tot zestien jaar.

Dit jaar zullen er ook buitenlandse gasten aanwezig zijn. Vier vrijwilligers hebben een project opgezet en deden een beursaanvraag bij Youth in Action (een door de Europese Commissie gesubsidieerd programma). Dankzij de subsidie kon het programma verder worden uitgewerkt. Ruim dertig jongeren uit vier landen (Litouwen, Polen, Italië en Nederland) verblijven van 14 tot 21 augustus op de camping. Speciale aandacht is er voor kansarme jongeren, die vanwege financiële of andere problemen nog nauwelijks op vakantie in het buitenland zijn geweest. Gedurende de vakantieweek zullen de tieners via spellen en andere activiteiten kennismaken met elkaars cultuur. In Utrecht maken ze kennis met de Hollandse grachten, fietsen en molens. De week wordt afgesloten met een theaterstuk, bedacht en uitgevoerd door de jongeren zelf. Het optreden begint op vrijdag 20 augustus om 20.00 uur en belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie over het project via culturalfusion.webs.com.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.