Home / Eerbeek / Oekraïnegangers weer terug in Eerbeek

Oekraïnegangers weer terug in Eerbeek

EERBEEK – Twaalf jongeren uit Eerbeek hebben onlangs een bezoek gebracht aan hun leeftijdsgenoten in de Oekraïne. Doel van het bezoek was de jongeren van de Kruiskerk in contact te brengen met christenjongeren uit een andere cultuur.

Het bezoek aan de Oekraïne en de ontmoeting met de jongeren is uitstekend verlopen. Na aankomst werden twee nachten doorgebracht in een jeugdherberg in Lviv. Daarna zijn de Nederlandse en Oekraïense jongeren naar de Karpaten gegaan. Samen kamperen met muziek en zang aan het kampvuur zorgde voor een sterke onderlinge band. De volgende verblijfplaats was een klooster in Pidkamin, waar vier dagen puin is geruimd in een zijbeuk van een Romaanse kerk. Deze kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Sovjet-bewind gebruikt als gevangenis en daarna als opslagplaats voor onder andere landbouwmachines. Nu worden het klooster en de kerk sinds 1995 gerenoveerd en heeft de Eerbeekse kerk materialen, zoals kruiwagens, bijlen en schoppen geschonken. Aan het einde van het verblijf was er een festival met Oekraïense popgroepen met veel folklore. Daarna is de groep voor twee dagen teruggekeerd naar Lviv. Hoogtepunt was hier de overhandiging van een cheque ter waarde van 21.000 euro aan het jongereninternaat Vynnyky. Het bedrag is voor de helft bijeen gebracht door acties in de Kruiskerk en het is vervolgens verdubbeld door de stichting Impulsis (onder andere Kerk in Actie). De groep werd hiervoor uitbundig bedankt. De Eerbeekse jongeren hebben een goed gevoel en een waardevolle herinnering aan de reis overgehouden.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.