Home / Dieren / Open dag Dierense synagoge

Open dag Dierense synagoge

DIEREN – De synagoge in Dieren staat op zondag 5 september in het teken van Art&Judaism, de Europese dag van het joods cultureel erfgoed. De Dierense synagoge is dit jaar één van de vier Nederlandse locaties waar op deze dag activiteiten worden gehouden.

Om 13.00 opent de synagoge haar deuren. Vervolgens start om 13.30 uur de lezing van Ds. Bartlema. Hij vertelt over zijn inspirator en schilder Marc Chagall. Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en is opgeleid door onder andere Maarten Krabbé. Ook studeerde hij theologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij werkzaam als beeldend kunstenaar en geeft hij als leraar joodse mystiek diverse cursussen en lezingen. Om 15.00 uur kan er worden nagepraat over de lezing. Er is koffie en thee en er zijn versnaperingen. De Europese dag van het joods cultureel erfgoed in Dieren is om 16.00 uur afgelopen. De synagoge in Dieren bevindt zich aan de Spoorstraat 34.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.