maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeLoenenSpelfeest voor Loenense jeugd

Spelfeest voor Loenense jeugd

LOENEN – Het Loenens Vakantiespel had weer veel deelname. De Loenense kinderen kwamen weer massal af op het spelpunt in De Brink. De werkgroep van Spritshz had in samenwerking met Wisselwerk weer een leuk afwisselend en spannend programma opgezet. Iedere keer waren er ongeveer 60 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

In de meeste plaatsen is het krijgen van voldoende leiding een moeilijk punt. Niet in Loenen. De jongeren van Spritshz geven elkaar het stokje door. Sommigen blijven wel 10 jaar actief bij het vakantiespel. Zo’n 15 jongeren vormen met elkaar de leiding bij het Loenense vakantiespel. Zij zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt.
De eerste week maakten de jongens en meisjes zich druk met een vossenjacht en een wisseltrucspel. De jeugd werd op pad gestuurd met een paar wasknijpers en telkens moesten ze proberen iets waardevollers daarvoor terug te krijgen. Dit ging volgens de leiding prima. Op het plein staan nog een paar ‘inruilspullen’, een kastje en een stoel. Er werd een speurtocht gedaan naar de waterval en een dagje met de bus naar een grote speeltuin in Nijmegen. De Loenense brandweer was er ook weer met een demonstratie en waterspelletjes.
In de tweede week werd de speeltuin in Dieren bezocht en gingen de kinderen samen naar Apenheul in Apeldoorn. Voor de jeugd een hele belevenis.
Dinsdag en donderdag werd voor een groot deel besteed aan het bouwen van een eigen hut. In groepjes met hulp van een leider werd geprobeerd een echte hut in elkaar te zetten. De hut moest ook waterdicht zijn voor de nacht. Het lukte allemaal.
’s Avonds waren er nog een spooktocht en een bonte avond met plackbacknummers. De jeugd liet voor de ouders zien dat ze creatief bezig zijn. Een deel van de kinderen bleef overnachten.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...