Home / Loenen / Spelfeest voor Loenense jeugd

Spelfeest voor Loenense jeugd

LOENEN – Het Loenens Vakantiespel had weer veel deelname. De Loenense kinderen kwamen weer massal af op het spelpunt in De Brink. De werkgroep van Spritshz had in samenwerking met Wisselwerk weer een leuk afwisselend en spannend programma opgezet. Iedere keer waren er ongeveer 60 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

In de meeste plaatsen is het krijgen van voldoende leiding een moeilijk punt. Niet in Loenen. De jongeren van Spritshz geven elkaar het stokje door. Sommigen blijven wel 10 jaar actief bij het vakantiespel. Zo’n 15 jongeren vormen met elkaar de leiding bij het Loenense vakantiespel. Zij zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt.
De eerste week maakten de jongens en meisjes zich druk met een vossenjacht en een wisseltrucspel. De jeugd werd op pad gestuurd met een paar wasknijpers en telkens moesten ze proberen iets waardevollers daarvoor terug te krijgen. Dit ging volgens de leiding prima. Op het plein staan nog een paar ‘inruilspullen’, een kastje en een stoel. Er werd een speurtocht gedaan naar de waterval en een dagje met de bus naar een grote speeltuin in Nijmegen. De Loenense brandweer was er ook weer met een demonstratie en waterspelletjes.
In de tweede week werd de speeltuin in Dieren bezocht en gingen de kinderen samen naar Apenheul in Apeldoorn. Voor de jeugd een hele belevenis.
Dinsdag en donderdag werd voor een groot deel besteed aan het bouwen van een eigen hut. In groepjes met hulp van een leider werd geprobeerd een echte hut in elkaar te zetten. De hut moest ook waterdicht zijn voor de nacht. Het lukte allemaal.
’s Avonds waren er nog een spooktocht en een bonte avond met plackbacknummers. De jeugd liet voor de ouders zien dat ze creatief bezig zijn. Een deel van de kinderen bleef overnachten.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.