Gemeente bemiddelt in hondenpoep-vete Velp

DE STEEG / VELP – De gemeente Rheden hoopt via gesprekken met buurtbewoners een oplossing te vinden voor de twist over de hondenuitlaatplaats bij De Binnentuin in Velp-Zuid. Dit schreef het college onlangs in een reactie op vragen van de Groep Pieper-Rook.

De Groep Pieper-Rook stelde kritische vragen over de realisatie van de hondenuitlaatplaats. Volgens de partij zorgt het terrein voor overlast voor de bewoners van De Binnentuin, een nieuw appartementencomplex bestaande uit 86 seniorenwoningen. Bewoners van De Binnentuin uitten eerder ook zelf al hun ongenoegen over de locatie van het terrein. Zij vrezen dat de uitwerpselen voor stank en gezondheidsproblemen zorgen. De aanleg van het hondenveldje werd jaren geleden op verzoek van buurtbewoners meegenomen in de planontwikkeling voor de brede school en het appartementencomplex in de wijk. De Groep Pieper vroeg recent in een brief of het college niet bang is voor een tweedeling tussen de nieuwe bewoners van De Binnentuin en de omwonenden. Het college antwoordt hierop dat de bewoners en de omwonenden de ergernis van hondenpoep juist delen, maar verschillend over de oplossing denken. De gemeente geeft verder aan gezien de reacties een pas op de plaats te maken met de aanleg en eerst met bewoners in gesprek te gaan.

Wim Pieper en Magda Rook vroegen tevens hoe de uitlaatplaats te rijmen valt met de toekomstige bezuinigingen. De twee raadsleden denken dat vanwege de hygiëne de onderhoudskosten aanzienlijk zullen zijn. Het college erkent dat het onderhoud voor een hondenuitlaatplaats in de bebouwde kom relatief duur is. ¨De plaats in Velp-Zuid kost de gemeente circa 4000 euro per jaar¨, luidt de voorspelling. ¨Maar de gemaakte afspraak is de motivatie om het terrein aan te leggen, niet de kosten¨, schrijft het college. De Groep Pieper-Rook vroeg ook waarom de gemeente niet voor een strook langs de A12 als alternatief voor het terrein bij De Binnentuin heeft gekozen. Volgens het college is het inderdaad mogelijk de strook langs de snelweg als hondenuitlaatplaats in te richten. De toestemming van Rijkswaterstaat is er. ¨Om gebruik te maken van de strook is echter een behoorlijke wandeling nodig. De vraag is of dit door omwonenden als alternatief wordt gezien¨, plaatst het college een kanttekening. Het college benadrukt tot slot via gesprekken met omwonenden en bewoners van De Binnentuin tot een oplossing voor het hondenpoep-conflict te willen komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.