Home / Loenen / Kunstenaars op De Middelste Molen

Kunstenaars op De Middelste Molen

LOENEN – In de workshopruimte van de papierfabriek De Middelste Molen aan het Apeldoorns Kanaal is het een gezellige drukte. Een aantal vrouwen is druk bezig met het in elkaar zetten van de boekjes voor de komende Kunstmanifestatie 2010.

Voor Karla Kassenaar, Claudia Eikendal en Mieke Veerkamp is het een hele klus. Aan de tafel zijn ze bezig met verzamelen, lijmen en hechten. Het worden mooie boekjes die de bezoekers gratis krijgen bij de entree van de Manifestatie die op 14 en 15 augustus wordt gehouden in en om de Middelste Molen.

“Het is een grote klus”, vertelt Mieke Veerkamp die het leeuwendeel van de kunstmanifestatie voor haar rekening neemt, “je moet niet alleen de deelname hebben van voldoende kunstenaars die wat kunnen doen met papier, maar financieel moet er ook veel geregeld worden. Geld voor kunst is er wel maar je moet het alleen los weten te peuteren. Gelukkig is het dit keer ook weer gelukt. Nu al voor de zevende keer”.

Terwijl Mieke rustig doorwerkt aan haar boekjes, laat ze weten dat het weer een mooie gevarieerde manifestatie gaat worden. “Dit jaar wordt de Holland Papier Biënale gehouden in Museum Rijswijk en in het Coda Museum in Apeldoorn. Wij willen daarop inhaken met een speciale papiermanifestatie. Het thema is “Papier en structuur”. Tien kunstenaar krijgen de gelegenheid om een aantal dagen met het bijzondere papier van de Middelste Molen aan het werk te gaan. Dit jaar werken de deelnemers vanuit hun verschillende disciplines met en op geschepte vellen papier van 150 x 75 cm”.

De deelnemende kunstenaars zijn dit jaar: Imke Beek, Claudia Eikendal, Willem-Paul Koenen, Cherilyn Martin, Mieke Veerkamp, Iris Burghout, Karla Kassenaar, Bert Loman, Frans Polman en Ron van der Werf. Op de expositie zijn werken van deze kunstenaar niet te koop. Maar wel in Galerie Diks aan de Marktstraat in Apeldoorn. Vanaf 27 juli tot en met 28 augustus is er een expositie die een indruk geeft over het werk van deze kunstenaars. Van dinsdag tot en met vrijdag kan men er terecht van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Karla Kassenaar vindt het prettig dat er nu nieuwe deelnemers zijn aan de manifestatie die ieder op zijn of haar manier invulling geeft aan de opdracht ‘Papier en structuur. Dit keer doet Bert Loman van de Verborgen tuinen uit Voorst ook mee. De deelname is voor hem een grote uitdaging om hij nu papier gaat combineren met materialen uit de natuur. Het is voor hem een geweldige ontdekking hiermee bezig te zijn.
Kunstmanifestatie 2010 in en om de Middelste Molen in Loenen is op 14 en 15 augustus geopend van 10.30 tot 16.00 uur. De entree kost 5 euro, kinderen (6-16 jaar) betalen 2.50 euro – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.