Home / Lieren / Expositie en bundel Nieuw Leven van Willy Berends

Expositie en bundel Nieuw Leven van Willy Berends

LIEREN – Op zondag 8 augustus houdt Willy Berends-Hurenkamp een bijzondere expositie in een ruimte bij Retail Synergie aan het Kanaal Zuid 292 in Lieren. De expositie kreeg als titel ‘Nieuw leven’. De Amsterdamse kunstenaar Rudy Klomp opent om 14.30 uur de expositie.

Willy Berends kreeg onlangs op haar verjaardag een schilderdoek met verf. Gekscherend werd er toen door haar werkgever en collega’s geopperd: “Als het klaar is dan gaat Willy hier een keer exposeren”. Deze uitdaging heeft ze met beide handen aangenomen. De naam ’Nieuw leven‘ is gekozen als thema.
In 2000 is het boek ‘Waarom nou jij?’ uitgegeven. Het werd geschreven naar aanleiding van de dood van haar zoon Jeffery. Daarna was er een tijd waarin zij zoekende was naar houvast. Een aantal schilderijen heeft zij in symboliek gemaakt. Zij schildert nu 13 jaar. Een half jaar later, na het verlies, ging Willy naar schilderles. Zes jaar heeft zij onder leiding van Elly Bos op de Kleine Academie in de Ruitersmolen schilderlessen gevolgd en twee jaar in Apeldoorn in het atelier De Klaproos van Joke Luin. En nu volgt zij met enthousiasme de lessen bij atelier pART2u Carel Velhoen in Lieren. Zij werkt nu het liefst met acryl.
“Al lang is het mijn wens om mijn schilderijen en wat korte gedichten samen in een bundel uit te brengen. Zodat mensen er van kunnen genieten en zien hoe ik mijn emoties en gevoelens in de kunst heb verwerkt”, vertelt Willy Berends, “daar krijg ik dus nu de gelegenheid voor.”

Zo is bij Willy het verlangen geboren na het schrijven van het boek ‘Waarom nou jij?”. Om de mensen te laten zien hoe het nieuwe leven een ander vorm heeft gekregen door haar emoties en gevoelens zo op het papier en doek kunnen uiten. Zij heeft veel veel schilderijen gemaakt in pastel, aquarel en acryl. Driemaal heeft zij een expositie gehad in de Hezebrink te Emst in Immendaal Beekbergen en in De Martinushof te Twello.
De presentatie van ‘Nieuw leven’ wordt door de Amsterdamse kunstenaar Rudy Klomp nader toegelicht. “Zo kan ieder blijvend plezier beleven aan mijn kunst met bemoedigende teksten”, aldus Willy.
De expositie wordt gehouden bij Synergie, Kanaal Zuid 292 te Lieren op 8 augustus van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Vanaf 15.00 uur speelt het duo Dijon. Op 14 en 15 augustus is de tentoonstelling ook geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
 

Lees ook

Countrymiddag met Music Road Pilots in De Roseboom

LIEREN – In De Roseboom, aan het Kanaal-Zuid in Lieren, is het zondag country & …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.