Home / Eerbeek / Elis Ligtlee weer wereldkampioene

Elis Ligtlee weer wereldkampioene

EERBEEK – De Eerbeekse fietscrossers van het UMF / Oxalis BMX-team hebben goed gepresteerd op het Wereldkampioenschap BMX in Zuid-Afrika. Elis Ligtlee werd voor de achtste keer op rij wereldkampioen.

Sam Ligtlee was als eerste van de rijders aan de beurt. Hij plaatste zich in de kwartfinale, maar door een slechte start kwam hij daar als vijfde over de finish en werd zo uitgeschakeld voor de rest van het WK.
Vrijdag verscheen Elis aan de start om haar titel te verdedigen. De eerste manche won ze, in de tweede en derde eindigde ze als tweede. Met dit resultaat plaatste Elis zich voor de finale. Deze laatste werd een spannende race. Elis’ Amerikaanse concurrente lag bijna de hele rit voorop, tot de Eerbeekse op het laatste deel van de baan aan een inhaalslag begon en als eerste de finish over ging. Elis sleepte wederom een wereldtitel in de wacht.
Tot slot mocht Gerben Dorland zijn kunnen laten zien. De manches kwam hij goed door en in de halve finale eindigde hij als derde, waarmee zijn plek in de finale veilig werd gesteld. Ook in de pittige finale kwam Gerben als derde over de streep. Na de titels die hij behaalde op het NK en EK, is hij ook erg blij met deze derde plek op het WK.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.