Rheden: besluit De Beemd nog niet genomen

DE STEEG / VELP – De gemeente Rheden heeft nog geen besluit genomen over de realisatie van een op- en afrit op de A348 ter hoogte van bedrijventerrein De Beemd bij Velp. In een artikel dat vorige week in deze krant stond, kan de indruk zijn gewekt dat de Rhedense politiek al groen licht heeft gegeven voor de aansluiting tussen de snelweg en het bedrijventerrein.

De gemeente Rheden laat echter weten dat het plan zich momenteel nog maar in de onderzoeksfase bevindt. Een extern onderzoeksbureau maakt een schetsmatige uitwerking van de aansluiting. De gemeente schenkt in de aanloopfase tevens aandacht aan de financiële haalbaarheid van het plan. Pas als alle resultaten van de onderzoeken bekend zijn, zal de gemeente de totale haalbaarheid van het plan onder de loep nemen. ¨Het college zal in augustus of september besluiten of het verder wil
gaan met de uitwerking van het plan¨, geeft een woordvoerder van de gemeente Rheden aan. ¨Hierbij worden verschillende belangen zorgvuldig afgewogen.¨ Geeft het college groen licht aan de op- en afrit, dan worden in oktober de belanghebbenden geïnformeerd. Tevens wordt dan het draagvlak voor het plan getoetst, zo laat de gemeente weten. Uiteindelijk is het dan eind 2011 aan de gemeenteraad om te bepalen of de op- en afrit er ook daadwerkelijk komt. Volgens de gemeente zijn de omwonenden destijds per brief van het proces op de hoogte gebracht.

Bedrijventerrein De Beemd is momenteel vanaf de A348 alleen te bereiken via het wegdeel dat van Arnhem naar Dieren gaat. Werknemers en bezoekers die vanaf Rheden komen of vanaf het terrein naar Arnhem willen, zijn genoodzaakt een omweg te nemen. Een afrit ter hoogte van de Rietganssingel zou voor een oplossing moeten zorgen. Het plan leidt echter tot kritiek. De Stichting Bedrijventerrein De Beemd noemde een nieuwe op- en afrit vorige week in deze krant een inefficiënte verkeersmaatregel. Bovendien valt het plan volgens de stichting niet in goede aarde bij de bewoners van de Rietganssingel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.