Home / Loenen / Handjeklap in Loenen

Handjeklap in Loenen

LOENEN – De aanvoer voor de 20e Pony’s en Paardenjaarmarkt in Loenen was groter dan vorige jaren. Door fokkers en handelaren werden ongeveer 250 dieren aangevoerd. Een paar ezels en een lama waren er ook.

De markt begon al vroeg in Loenen. Om tien over vier meldde zich al de eerste handelaar. Joop Huisman uit Klarenbeek wil kost wat kost de eerste zijn. Hij maakt er een competitie van met fokker Antoon Maalderink uit Leuvenheim, die om tien voor vijf de poort binnenkwam met pony’s en sulky’s. De handel ging wat traag. Joop Huisman vertelt dat de export van pony’s sterk is gedaald. Dit als gevolg van de vele regels waaraan de handelaren en transporteurs zijn gebonden. Er kan niet meer aan worden verdiend. “Maar goed spul kun je altijd verkopen”, zegt de handelaar, “dat is ieder jaar zo. De echte kenner haalt ze er zo tussen uit en wil dan ook nog wel een eerlijke prijs geven”. Op de Loenense markt was op veel plekken nog de ouderwetse handel met ‘handjeklap’ te zien. Ook jongeren nemen dit nog over. Het was verder weer gezellig druk in het centrum van Loenen. Naar schatting kwamen er ruim 35.000 mensen, van heinde en verre, een kijkje nemen. Naast de pony- en paardenhandel was er veel vertier in het centrum van het dorp.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.