Home / Loenen / Racen met grasmaaiers

Racen met grasmaaiers

LOENEN – Michiel van de Brink is vrijdag de grote winnaar geworden in poule B van de NK Gazonmaaierrace. Hij kreeg felle concurrentie van Peter Joosten, die de eerste plaats aanvoert in het klassement. Van de Brink deed het goed in De Veldhuizen. Bij de diverse manches eindigde hij in de topplaatsen. Hij was zeer op gebrand om in zijn eigen woonplaats te winnen. Door goed stuurmanskunst wist hij de eerste plaats te behalen waar hij erg blij mee is. Hij is nu gestegen naar de tweede plaats in het klassement.

De stoere mannen op de gazonmaaiers hadden er vrijdag weer zin in. Op het circuit Veldhuizen in Loenen, waar zaterdag en zondag het geweld van de autocross van start ging,, was nu het domein van de deelnemers aan de NK Gazonmaaierrace 2010. Fanatiek werd er gestreden om de eerste plaatsen.

In twee klassen verschenen de rijders op hun opgevoerde maaier aan de start. De messen zijn verdwenen maar verder is de maaier nog compleet. De animo om mee te doen in de Super Standaardklasse is wat minder. De specials doen het goed. Deze waren opgedeeld in een A- en B-poule.
De rijders kregen in Loenen uitgebreid de kans om hun stuurmanskunst te tonen en de power van de machine uit te buiten. De snelheden waren weer hoog op het circuit.
De gazonmaaierrace-ronden worden om diverse redenen niet vlot achter elkaar verreden. Het bestuur van LAT’77 wil het schouwspel op de vrijdgavond echter wel aantrekkelijk houden en broedde al enkele jaren op een passende aanvulling. Dit werd vorig jaar gevonden. Om de pauzes op te vullen koos het bestuur voor een nieuw onderdeel: het crosskartrijden. In 2009 een paar en nu een flink aantal. Dankzij een aantal sponsors kon e deze ‘motorskelters’ worden ingezet. De rijders van deze karts wisselden per ronde.
In de voertuigen namen ook leden van het Loenens Auto Team plaats. Op deze manier konden zij ook op de baan genieten van de jaarlijkse cross waarin zij veel uurtjes steken.
Er was een goede publieke belangstelling voor dit evenement waarbij helaas de toelichting door een speaker ontbrak.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.