Home / SP-actie tegen goederentreinen is succes

SP-actie tegen goederentreinen is succes

REGIO – De Gelderse afdeling van de SP heeft binnen enkele dagen via haar website al meer dan honderd petities ontvangen van bewoners langs de IJssellijn. Zij maken zich zorgen over een forse toename van de hoeveelheid goederentreinen.

In Den Haag zijn plannen om per etmaal tientallen extra goederentreinen over de IJssellijn en Twentelijn naar Duitsland te laten rijden. De IJssellijn is de spoorlijn tussen Deventer en Arnhem, die onder meer door de gemeenten Rheden en Brummen gaat. Onder omwonenden heerst grote onrust over een toename van geluids- en trillingsoverlast door de extra treinen. De SP opende vorige week de website www.laatdegoederentreinvaren.nl. Tegenstanders van de Haagse plannen kunnen hier een petitie tekenen.

Volgens de SP zijn de meer dan honderd petities afkomstig van inwoners uit bijna alle gemeenten die aan de IJssellijn of Twentelijn liggen. ¨Wij zijn aangenaam verrast door het aantal petities dat nu al is ingediend¨, zegt Gelders SP-Statenlid Alex Mink. ¨We wisten al dat veel bewoners langs het spoor problemen hebben met de goederentreinen, maar de bezorgdheid over de plannen wordt nu op grote schaal duidelijk.¨ De SP overhandigt de handtekeningen op 9 september aan de Tweede Kamer. De Kamerleden houden dan een hoorzitting over de plannen om het aantal personentreinen in de Randstad fors te verhogen, het zogenaamde Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). Hiervoor moeten goederentreinen wijken en deze zouden dan ter compensatie via de Betuweroute, de IJssellijn en de Twentelijn naar Duitsland gaan rijden.

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.