Home / Velp / ATAG Posbankloop wordt klimaatneutraal

ATAG Posbankloop wordt klimaatneutraal

VELP – De ATAG Posbankloop in Velp is het eerste wandel- en hardloopevenement in Nederland dat klimaatneutraal wordt georganiseerd. Als compensatie voor de CO2 die wordt uitgestoten, laat de organisatie duizend bomen aanplanten.

Het klimaatbos wordt in samenwerking met Natuurmonumenten ingeplant. Een gespecialiseerd bureau heeft uitgerekend dat duizend bomen nodig zijn om het evenement klimaatneutraal te organiseren. De organisatie van de Posbankloop zal daarnaast tijdens de voorbereiding zoveel mogelijk op duurzaamheid letten. De bedenker van het klimaatneutraalplan is Posbankloop-manager Cees Ursem. “Ieder evenement zoekt naar iets onderscheidends en dan kijk je vooral naar wat bij je past”, legt hij uit. “De Posbankloop gaat door een prachtig natuurgebied en we zetten daarom in op drie thema’s: sport, vitaliteit en natuur. Bovendien is Natuurmonumenten één van onze belangrijkste partners.” Niet alleen bij Natuurmonumenten viel het plan in goede aarde. Ook partners als Hogeschool Van Hall Larenstein, opleidingscentrum voor groen onderwijs Helicon, hoofdsponsor ATAG en Heijmans Sport en Groen in De Steeg reageerden positief op de klimaatneutrale plannen.

De organisatie van de Posbankloop zal tijdens het evenement op verschillende manieren aan duurzaamheid denken. Afval wordt gescheiden ingezameld en de hardlopers worden begeleid door elektroscooters in plaats van door motoren. Verder zal de organisatie proberen om samen met de Velpse winkeliers een streekproductenmarkt van de grond te tillen. “De eerste gesprekken daarover zijn positief verlopen”, aldus Ursem. “Iedereen, zeker ook de gemeente Rheden, ziet mogelijkheden om op deze manier het milieu te ontzien en tegelijkertijd de regio onder de aandacht te brengen.” De eerste aanplant van bomen in het klimaatbos is in het voorjaar van volgend jaar. Deelnemers van de Posbankloop die daarbij aanwezig willen zijn, kunnen zich tegen die tijd aanmelden. De bomen worden aangeplant op de Vaalwaard in de gemeente Zevenaar. De Vaalwaard is een landtong in de IJssel ter hoogte van De Steeg.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.