Klussen in de natuur

RHEDEN – De ommuurde tuin van landgoed Heuven in Rheden was vorige week tijdelijk ingericht als kampeerterrein voor deelnemers aan ANWB VrijBuitens. Zeventien natuurliefhebbers werkten samen met de boswachters van Natuurmonumenten aan het herstel van paden en poelen op de Veluwezoom.

Dankzij hun inzet liggen de wandelpaden in de omgeving van de Posbank er weer goed bij en zijn drie drinkpoelen voor Schotse Hooglanders en IJslandse paarden weer beter bestand tegen periodes van lange droogte. Rondom de Posbank zijn drie nieuwe watervangers (dwarsbalken over het pad die het regenwater in het glooiende terrein naar de zijkant van het pad leiden) geplaatst. Ook zijn de trappen in de paden hersteld. Volgens deelnemer Johan Troost was dit een zware klus. “Maar dat is niet erg, want het is een uitdaging om die balken samen de berg op te zeulen.” Volgens Troost wordt het natuurgebied na twee weken werken “een beetje van jezelf, zoals je eigen tuin”. Een ander project was het uitdiepen van dichtgespoelde drinkpoelen voor het vee bij de Kraaienberg, de Weversberg en Terlet. Deze kunnen nu weer meer regenwater bergen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.