Zoemende bijen op Kiboe Eerbeek

EERBEEK – Kinderboerderij Kiboe uit Eerbeek houdt op zondag 15 augustus een honing- en bijendag. Van 14.00 tot 16.00 uur vertellen imkers alles over het leven van de bijen.

Ook wordt er verse honing geslingerd en kunnen bezoekers honing proeven en kopen. Tevens is het mogelijk een kijkje in een bijenkast te nemen. Kinderen kunnen van een houtblok met gaatjes een bijenhotel maken. Dit bijenhotel wordt gebruikt voor solitaire bijen die niet in een groot volk leven. Er bestaan meerdere soorten solitair levende bijen. Het voordeel van deze bijen is dat ze niet steken. Tijdens de honing- en bijendag kunnen bezoekers zich aanmelden als donateur van de Kiboe. De Kiboe bevindt zich aan de Händelstraat 43a in Eerbeek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.