zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeDoesburgOpening tramhalte Doesburg

Opening tramhalte Doesburg

DOESBURG – Vrijdagmorgen werd in Doesburg een officieel haltebordje van de stoomtram onthuld in de Koepoortstraat, tegenover het stadhuis. Dit bordje is een exacte replica van het bordje van vroeger. De replica stoomtram gaat voorlopig rijden op de vrijdagmiddag, met een vertrektijd om 14.00 uur en 15.30 uur.

Dan wordt er een rondrit gemaakt langs allerlei mooie plekjes in de omgeving en de rit duurt ongeveer een uur. De tram, de Silvolde 13, is door Ger Bosman helemaal nagebouwd en loopt nu op wielen, aangezien de rails er niet meer liggen. Ook het rijtuig achter de stoomlocomotief is nagebouwd naar voorbeeld van het origineel uit 1900. De originele tram had zijn laatste rit in 1957 en is nu nog te bewonderen in het Nationaal smalspoor museum in Valkenburg. Vele Doesburgers zullen zich de GTW-tram nog wel herinneren.

Met de opening van de halteplaats is er weer een stukje historie in Doesburg teruggekomen en het is ook een toeristische trekker. Ger Bosmann: “In 2004 ben ik begonnen met het bouwen van deze stoomtram en in 2008 was hij af. Ik hoop dat de bezoekers evenveel plezier beleven aan de rit als ik aan de bouw”.
Mia is de conductrice, compleet met uniform, pet, fluit en kniptang. De tram is ook geschikt voor minder valide mensen, want aan de achterzijde zit een liftje en is dus voor iedereen toegankelijk. Wie meer wil weten over de tram kan een kijkje nemen op de vrijdag of op www.stoomtramdoesburg.nl.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214724_Diamant_Veenendaal.jpg

Henk en Corry Veenendaal in het diamant

LOENEN - Henk en Corry Veenendaal in Loenen vinden het erg jammer dat hun diamanten huwelijksfeest sober moet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Maar zij hebben er wel begrip voor en vieren daarom dit jubileum op bescheiden manier met hun nageslacht op 22 november. Hun grote kennissenkring heeft er volop

0215332_Vogelvreugd.jpg

Jubilarissen in het zonnetje bij Vogelvreugd

LOENEN - De leden van Vogelvreugd Loenen hebben een enerverend weekend achter de rug. De onderlinge wedstrijd werd in Loenen gehouden en er was een huldiging van twee trouwe leden: Paul Berends en Wil Schoonhoven.

0215243_Kerstboomactie_PA.jpg

Kerstbomenverkoop Team PA

RHEDEN - Na twee alternatieve edities van Alpe d'HuZes hoopt Team PA uit Rheden komend jaar weer in Frankrijk mee te kunnen doen aan dit evenement. Het team bestaat uit hardlopers, wandelaars en fietsers uit Rheden en omstreken en doet nu voor de elfde keer mee om zoveel mogelijk geld

0215187_Koffie.jpg

Open Coffees online

VELP - De geplande Open Coffee Velp netwerkbijeenkomsten van 25 november en 23 december zijn geannuleerd. Door het toenemend aantal besmettingen durft de organisatie het niet aan een live-bijeenkomst te houden. In november wordt sowieso een online Open Coffee gehouden. Ondernemers en mensen die plannen hebben een onderneming te starten,

0214988_Paletmes.jpg

Tentoonstelling Fragments of Desire

BRUMMEN - In de voormalige tentoonstellingsruimte in de oude broodfabriek te Brummen is eind november werk te zien van 14 gerenommeerde kunstenaars. Er zijn onder andere schilderijen, tekeningen, edities, collages, textiele objecten, porselein, foto's en drukwerk te zien en te koop. De expositie is geopend op vrijdag 26 november van

0215425_Sintvelp.JPG

Velpse kinderen verwelkomen Sinterklaas via drive-thru

VELP - Kinderen uit Velp konden afgelopen zaterdag 20 november Sinterklaas op een bijzondere manier verwelkomen in hun dorp. Vanuit de auto voerden zij opdrachten uit, die leidden tot de geheime verblijfplaats van de Sint. Hier konden zij de goedheiligman via een drive-thru begroeten. Eenmaal aangekomen bij de Sint krijgen