Home / Doesburg / Opening tramhalte Doesburg

Opening tramhalte Doesburg

DOESBURG – Vrijdagmorgen werd in Doesburg een officieel haltebordje van de stoomtram onthuld in de Koepoortstraat, tegenover het stadhuis. Dit bordje is een exacte replica van het bordje van vroeger. De replica stoomtram gaat voorlopig rijden op de vrijdagmiddag, met een vertrektijd om 14.00 uur en 15.30 uur.

Dan wordt er een rondrit gemaakt langs allerlei mooie plekjes in de omgeving en de rit duurt ongeveer een uur. De tram, de Silvolde 13, is door Ger Bosman helemaal nagebouwd en loopt nu op wielen, aangezien de rails er niet meer liggen. Ook het rijtuig achter de stoomlocomotief is nagebouwd naar voorbeeld van het origineel uit 1900. De originele tram had zijn laatste rit in 1957 en is nu nog te bewonderen in het Nationaal smalspoor museum in Valkenburg. Vele Doesburgers zullen zich de GTW-tram nog wel herinneren.

Met de opening van de halteplaats is er weer een stukje historie in Doesburg teruggekomen en het is ook een toeristische trekker. Ger Bosmann: “In 2004 ben ik begonnen met het bouwen van deze stoomtram en in 2008 was hij af. Ik hoop dat de bezoekers evenveel plezier beleven aan de rit als ik aan de bouw”.
Mia is de conductrice, compleet met uniform, pet, fluit en kniptang. De tram is ook geschikt voor minder valide mensen, want aan de achterzijde zit een liftje en is dus voor iedereen toegankelijk. Wie meer wil weten over de tram kan een kijkje nemen op de vrijdag of op www.stoomtramdoesburg.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.