Home / Doesburg / Doesburg opent allereerste fietsstraat

Doesburg opent allereerste fietsstraat

DOESBURG – De Loddero in het Noordelijk Molenveld is sinds half juli de allereerste fietsstraat van Doesburg. Gemotoriseerd verkeer is in de fietsstraat te gast en moet rekening houden met het fietsverkeer.

De gemeente hoopt dat hierdoor de verkeerssituatie veiliger wordt. De fietsstraat is aangelegd tijdens de herinrichting van de wijk. Het Loddero was voorheen en drukke en smalle straat, nu is het een éénrichtingsweg voor auto’s. Gemotoriseerd verkeer is alleen toegestaan vanaf de Van Brakellaan naar de Kraakselaan, dus de wijk Noordelijk Molenveld uit. Automobilisten die de wijk in willen, kunnen niet meer via het Loddero rijden. Half september worden verkeersborden geplaatst om aan te geven dat het gemotoriseerd verkeer te gast is en ondergeschikt is aan de fiets.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.