Home / Rheden / Wandelend naar Rome

Wandelend naar Rome

RHEDEN – Uitgezwaaid door vrienden, familie en andere belangstellenden is hij vertrokken. Marc Koch uit Rheden is sinds vorige week zondag op weg naar Rome. Deze afstand van 2200 kilometer legt hij te voet af.

Al eerder maakte Koch een lange voetreis. Vijf jaar geleden liep hij met vriend Joop Kamphuis naar Santiago de Compostela. Het idee voor deze pelgrimstocht ontstond tijdens het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse. Na deze drie keer te hebben gelopen, vertrok Koch met zijn vriend naar het graf van de apostel Jacobus.
Dit keer is het eindpunt Rome, waar hij het graf van Petrus en Paulus zal bezoeken. Ook Assisi in Umbrië wordt natuurlijk met een bezoek vereerd. Toch gaat het Koch niet om de bestemming, maar om de reis. Het onderweg zijn, het ontmoeten van mensen, het genieten van het landschap zijn belangrijke doelen. Hij reist dit keer alleen.
Na een oecumenische dienst in de Sint Jacobus bomenkathedraal vertrek Koch zondag 25 juli dan voor zijn tweede grote voetreis. Vrienden en familie, waaronder Kochs drie zoons, moeder en schoonvader, begeleidden hem naar de pont. Alleen zijn vrouw Gerda reisde mee naar de overkant, waar zij een grote bos rozen van hem kreeg en afscheid nam. Marc Koch ging dan toch echt op pad en de escorte zag hem langzaam maar zeker kleiner worden. Naar verwachting is Koch over een week of tien weer terug – foto Peter Kars

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.