Home / Loenen / Snelle tijden verwacht bij NK Gazonmaaierracen

Snelle tijden verwacht bij NK Gazonmaaierracen

LOENEN – Op het terrein in de Veldhuizen wordt vrijdag 30 juli de zevende wedstrijd verreden van het Nederlandse Kampioenschap Gazonmaaierracen 2010. In twee klassen strijden de rijders op de zwaar opgevoerde grasmaaiers om de beste plaatsen.

Als aanloop tot de internationale Europokal-autocross op zaterdag en zondag, is vrijdag 30 juli op hetzelfde circuit een NK-wedstrijd Gazonmaaierracen. Organisator van dit evenement is het Loenens Auto Team ’77. De belangstel-ling van zowel deelnemers als publiek blijft sterk groeien. Dit jaar zal wederom het kampioenschap verreden worden in twee klassen: de Superstandaard-klasse en de Speciaalklasse. Het aantal deelnemers is weer groter dan vorig jaar. In de super-standaardklasse moeten de machines zoveel mogelijk origineel blijven, terwijl in de speciaal-klasse de machines zwaar opgevoerd mogen worden.
Volgens het reglement is er een gemiddelde snelheid van 50 km per uur toegestaan. Het blijkt dat deelnemers hun machines opvoeren tot hoge snelheden. Op het circuit halen de racemaaiers snelheden van ruim 100 km per uur. Het publiek kan zich dus voorbereiden op spectaculaire wedstrijden.

Het circuit is een weiland waarop gereden gaat worden. Deze is speciaal geprepareerd voor de gazonmaaiers. Het is een gedeelte van het autocrosscircuit waarop zaterdag en zondag de internationale autocross wedstrijden plaatsvinden.
Ook een plaatselijk bekende rijder doet mee. In de B-poule rijdt Michiel van den Brink uit Loenen en hij bezet in de tussenstand de tweede plek, achter André Schutte. Na Loenen volgen nog vijf NK-wedstrijden.
Tussendoor zijn er wedstrijden met crosskarts. Deze zijn bij voorinschrijving verhuurd aan teams en relaties.
De wedstrijden beginnen om 16.00 uur. De prijsuitreiking vindt ongeveer een uur na afloop van de wedstrijd plaats in de grote feesttent die op het terrein aanwezig is. Na afloop is er rond 20.00 uur racebal in de feesttent.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.