Home / Loenen / Internationale crossgeweld op circuit De Veldhuizen in Loenen

Internationale crossgeweld op circuit De Veldhuizen in Loenen

LOENEN – De buurtschap De Veldhuizen in Loenen staat op 31 juli en 1 augustus weer bol van het autocrossgeweld. Ruim 300 crossers, met toppers uit Duitsland, Belgie, Luxemburg en Nederland, gaan de strijd aanbinden om de eerste plaatsen. De jeugdige crossers laten in Loenen ook weer van zich horen. Het wordt fraai om te zien hoe jongens en meisjes van 14 tot 18 jaar, in het bezit van een KNAF Jeugdlicentie, gaan strijden op het circuit.

Dit jaar zijn er zeven internationale wedstrijden welke meetellen voor de Europokal. Na Ruisleden in België, Terwolde in Nederland en Ledde in Duisland, is het nu de beurt aan bestuur en leden en vrijwilligers van LAT ’77 om de internationale cross op te zetten. Daarna volgen nog Bohnhorst in Duitsland, Rummen in België en tot slot Kieldrecht in België.
Er wordt in elf verschillenden klassen gereden: van een jeugdklasse 1300 cc naar een superklasse (eigenbouw zonder limiet aan cc’s) waarbij vele auto’s met turbo en vierwielaandrijving. De motoren die gebruikt worden zijn o.a. Toyota 16-kleppen, Honda Vtec, Opel Tigra, Porsche, Audi V8 en Ford Cosworth, Suzuki Hayabusa en natuurlijk de bekende VW kever. De jonge crossers doen mee in de Jeugdklasse. Jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar nemen het tegen elkaar op met gelijkwaardige auto’s tot 1300 cc.

Nachtcross
De rijders komen vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur binnendruppelen op het terrein in De Veldhuizen. Omstreeks 21.00 uur begint er een kennismakingsavond voor deelnemers en publiek in de feesttent, met muziek van discotheek Fortuna met lasershow.
Van 16.00 tot 20.00 uur is er op het terrein het Nederlands kampioenschap Gazonmaaierracen. Dit keer aangevuld met verhuur crosskarts. Teams en relaties hebben deze met voorinschrijving gehuurd.
Zaterdagmorgen is er om 7.00 uur een ontbijt in de grote tent. Ook zal dan de technische keuring beginnen voor de deelnemende crosswagens. Om 10.00 uur begint de verplichte tijdtraining. De start van de eerste wedstrijd vindt plaats om 13.00 uur. Er wordt in acht verschillende klassen gereden en in de nachtcross. De wedstrijden duren tot ongeveer 19.00 uur.
De nachtcross gaat om 21.30 uur van start. Een uur lang krijgen de rijders kans om met hun machine zoveel ronden te rijden. Tijdens de nachtcross moet de auto voorzien zijn van deugdelijke verlichting, wat een spectaculair gezicht is wanneer het om onmgeveer 22.00 uur donker gaat worden. Het wordt voor de deelnemers weer dringen, want enige tientallen auto’s komen tegelijk op de baan. De gestrande wagens worden lastige obstakels waar de rijders iedere ronde omheen moeten laveren. Ongeveer een uur na afloop van de nachtcross zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de grote feesttent, waarin Robert den Brok met zijn muziek vanaf 20.00 uur voor een gezellig stemming zorgt tijdens het crossbal.

Zware jongens

Zondag komen de zware jongens aan de start. Er wordt dan in elf klassen gereden in de wedstrijden die meetellen voor de Europokal. Het officiële programma begint om 13.00 uur en rond 15.00 uur beginnen de eerste finales. De superfinale wordt rond 19.00 uur verwacht. De twee beste rijders uit elke klasse mogen uitkomen in de superfinale. De startopstelling vindt plaats volgens het handicapsysteem. De deelnemers met de snelste trainingstijd worden achteraan opgesteld. De lichtere klassen worden verdeeld over het gehele circuit. Er zullen mininaal 20 ronden worden verreden. Tot slot is er in de feesttent een crossbal met uitreiking van de prijzen. LAT ’77 doet zelf ook mee me enkele sterke rijders.

De inschrijving is vrij en open. Zolang men aan de reglementen voldoet kan men deelnemen. Inschrijfformulieren voor alle zes wedstrijden kan men verkrijgen bij LAT, De Bouwert 35, 6666 DZ Heteren, email info@lat77.nl.
De entreeprijs bedraagt 10 euro per dag, en 15 euro voor beide dagen. Kinderen onder 5 jaar hebben gratis toegang. Bij het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.