Home / Loenen / Eerste Paarden3daagse schot in de roos

Eerste Paarden3daagse schot in de roos

LOENEN – Miranda Beltman kwam vorig jaar op het idee om in Loenen een Paarden3daagse te houden. De tijd was toen te kort om alle benodigde vergunningen binnen te krijgen, maar dit jaar is het gelukt. En met succes. Donderdag, vrijdag en zaterdag hebben vijftig paardenliefhebbers genoten van de prachtige tochten die zij in deze bosrijke omgeving heeft uitgezet. De deelnemers waren bijzonder enthousiast over deze eerste driedaagse die volgend jaar wellicht een vervolg krijgt.

Het was voor Miranda (20) wel een hele klus om deze Paardendriedaagse op te zetten. Gelukkig kreeg ze veel hulp van Mirjam Steenkist en bij de start sprongen de buren spontaan bij. Niet alleen de routes moesten worden uitgezet, maar ook moesten van veel instanties de benodigde vergunningen binnen zijn. In de bossen had ze te maken met Natuurmonumenten, Geldersch Landschap en andere eigenaren. Politie, Gemeente en andere instanties moesten ook meewerken.
Miranda is zelf een verwoed paardenliefhebber. Paarden zijn haar lust en leven. Zij mag graag lange ritten maken door de bossen. In de directe omgeving is geen Paarden3daagse en zij besloot een poging te wagen dit in Loenen op te zetten. Zij maakte overal waar paardenliefhebbers komen reclame voor het evenement. De aanmeldingen stroomden binnen op de computer bij de familie Beltman. Uit het gehele land was er belangstelling. Zelfs uit Friesland en Brabant kwamen ze donderdag naar Loenen. Sommigen al een dagje eerder en zij vonden een plekje op het weiland van Miranda aan de Horstweg. Zij kreeg zo’n vijftig inschrijvingen, waarvan vijf aangespannen.
De tochten waren ongeveer 20 kilometer lang, waar de deelnemers vol lof over waren. De eerste dag ging de rit door de bossen naar Laag-Soeren, de tweede dag naar de Carolina Hoeve en zaterdag door de Loenermark en aansluitende bossen. Onderweg was er een stop waarbij gelegenheid was voor een drankje en even de benen strekken.
Elke dag werd vertrokken vanaf een weiland aan de Groenendaalseweg, dat de eigenaar hiervoor beschikbaar stelde. Op de laatste dag kregen alle deelnemers een rozet als herinnering aan de eerste Loenense Paarden3daagse. Miranda Beltman, die de hulp kreeg van haar familieleden en vele bekenden, was na afloop zeer tevreden en wil volgend jaar weer een nieuwe Driedaagse organiseren.

Bij de foto:
Miranda Beltman bij deelnemers die gaan vertrekken voor de eerste tocht – Foto Martien Kobussen

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.