woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeHummeloCruyff Court ’s nachts gesloten wegens overlast

Cruyff Court ’s nachts gesloten wegens overlast

HUMMELO – Het Cruyff Court in Hummelo is al sinds de aanleg in 2006 een bron van ergernis voor omwonenden. Geluidsoverlast van hangjongeren verstoren de rust in de avond en nachtelijke uren.

Veel kinderen en jongeren zijn regelmatig te vinden op het Cruyff Court. Ook organiseert de sportbuurtwerker met enige regelmaat activiteiten die op het veld plaatsvinden. De aanlag van het sportveld was dan ook zeker de moeite waard. Echter, al vanaf het begin hebben de omwonenden last van het Cruyff Court. In het verleden ging het om het lawaai van het hek, als hier ballen tegenaan geschoten werden, of ballen die in de tuinen terechtkwamen. Dit is aangepast door aanpassingen aan het hekwerk en het spannen van een net.
De laatste tijd hebben de omwonenden van het veld vooral geluidsoverlast. ’s Avonds en ’s nachts blijven jongeren op het Cruyff Court hangen. De jongerenwerker van de gemeente heeft wel contact gehad met deze groep, maar dit heeft geen resultaat gehad. Dus is besloten de overlast op een andere manier aan te pakken. In overleg met buurtbewoners en de Dorpsraad Drempt Hummelo en Keppel is besloten het veld dagelijks te sluiten tussen 20.00 uur ’s avonds en 09.00 uur ’s ochtends. Dit geldt vanaf 1 augustus. Er worden borden met gedragsregels aangebracht en de politie controleert of de jongeren zich hier wel aan houden..
Verder wordt een oplossing gezocht voor het parkeren. De jongeren plaatsen hun fietsen, brommers en scooters nu vooral in de speeltuin. Daarom komt er een parkeerplaats bij de ingang van het Cruyff Court.
Buurtbewoners hebben een brief gekregen over de maatregelen en organiseert in de zomer een informatiebijeenkomst voor hen, om alles desgewenst nog eens uit te leggen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...