Home / Hummelo / Cruyff Court ’s nachts gesloten wegens overlast

Cruyff Court ’s nachts gesloten wegens overlast

HUMMELO – Het Cruyff Court in Hummelo is al sinds de aanleg in 2006 een bron van ergernis voor omwonenden. Geluidsoverlast van hangjongeren verstoren de rust in de avond en nachtelijke uren.

Veel kinderen en jongeren zijn regelmatig te vinden op het Cruyff Court. Ook organiseert de sportbuurtwerker met enige regelmaat activiteiten die op het veld plaatsvinden. De aanlag van het sportveld was dan ook zeker de moeite waard. Echter, al vanaf het begin hebben de omwonenden last van het Cruyff Court. In het verleden ging het om het lawaai van het hek, als hier ballen tegenaan geschoten werden, of ballen die in de tuinen terechtkwamen. Dit is aangepast door aanpassingen aan het hekwerk en het spannen van een net.
De laatste tijd hebben de omwonenden van het veld vooral geluidsoverlast. ’s Avonds en ’s nachts blijven jongeren op het Cruyff Court hangen. De jongerenwerker van de gemeente heeft wel contact gehad met deze groep, maar dit heeft geen resultaat gehad. Dus is besloten de overlast op een andere manier aan te pakken. In overleg met buurtbewoners en de Dorpsraad Drempt Hummelo en Keppel is besloten het veld dagelijks te sluiten tussen 20.00 uur ’s avonds en 09.00 uur ’s ochtends. Dit geldt vanaf 1 augustus. Er worden borden met gedragsregels aangebracht en de politie controleert of de jongeren zich hier wel aan houden..
Verder wordt een oplossing gezocht voor het parkeren. De jongeren plaatsen hun fietsen, brommers en scooters nu vooral in de speeltuin. Daarom komt er een parkeerplaats bij de ingang van het Cruyff Court.
Buurtbewoners hebben een brief gekregen over de maatregelen en organiseert in de zomer een informatiebijeenkomst voor hen, om alles desgewenst nog eens uit te leggen.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.