Gemeente Doesburg wil zes ton besparen

DOESBURG – De gemeente Doesburg wil de komende vier jaar zes ton besparen. Dit blijkt uit de zomernota 2010, die vorige week door de gemeenteraad is goedgekeurd.

De zomernota geeft de actuele financiële situatie van Doesburg weer. Verder bevat het een overzicht van de kaders voor de komende vier jaar. Aan de hand hiervan neemt de gemeente de komende jaren haar besluiten. Volgens Doesburg liet de meerjarenbegroting door de economische recessie een tekort zien. Een werkgroep binnen de gemeente heeft aan een evenwichtige en sluitende begroting gewerkt. Dit heeft tot een besparing van zes ton geleid. Een nieuwe aanbesteding van het leerlingenvervoer moet 30.000 euro per jaar opleveren. Verder wil de gemeente de personeelsbezetting met twee ambtenaren terugbrengen. Dit scheelt vanaf 2011 jaarlijks 120.000 euro.

In de zomernota is nog geen rekening gehouden met een mogelijke korting op het Gemeentefonds. Gemeenten dreigen in de toekomst fors minder geld te ontvangen van het Rijk. Zolang er in Den Haag echter nog geen kabinet is gevormd, verkeren alle gemeenten in Nederland nog in onzekerheid over de hoogte van de bezuiniging. Doesburg houdt rekening met een korting van enkele tonnen tot twee miljoen euro. De komende maanden zal de Doesburgse politiek zich over de dreigende bezuinigingen buigen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.