Home / Dieren / Groeneweg loopt wedstrijd in Alpen

Groeneweg loopt wedstrijd in Alpen

DIEREN – Hardloper Mark Groeneweg uit Dieren doet begin september mee aan de Transalpine-Run. Hij loopt de loodzware wedstrijd met Adriaan van den Eelaart uit Gorssel. In acht etappes gaan de deelnemers dwars door de Alpen.

De deelnemers moeten 18.000 hoogtemeters zien te verteren. De duurloop vertrekt op 4 september in het Duitse Rupholding. Als alles volgens plan verloopt, dan zal Groenweg samen met zijn looppartner op 11 september in het Italiaanse Sexten aankomen. Er staan dit jaar 284 duo’s aan de start. Groeneweg en Van den Eelaart nemen deel onder de teamnaam Veluwesport. De twee trainen momenteel tussen de 100 en 200 kilometer per week als voorbereiding op de wedstrijd. Ze kregen onlangs een kleine tegenslag te verwerken, omdat Groeneweg aan een liesbreuk moest worden geopereerd. Hij heeft zijn training inmiddels weer hervat in de sportschool. “We verwachten niet voor de eerste plek te kunnen strijden, maar hopen zeker op een plek in het middenveld”, aldus team Veluwesport.

www.veluwesport.com
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.