Nieuw zwembad mogelijk toch op plek Dumpel

DE STEEG / VELP – Het nieuwe zwembad in Velp komt mogelijk toch op de plek van het huidige bad De Dumpel. De gemeente Rheden had eerder een nabijgelegen terrein aan de Gruttostraat op het oog, maar wil nu ook andere opties onderzoeken.

Kritische geluiden van omwonenden vormen de aanleiding voor het college om het onderzoek naar de locatie van het nieuwe zwembad uit te breiden. De bewoners uitten tijdens een informatiebijeenkomst in april hun zorgen over onder meer de toenemende verkeersdrukte in hun wijk. “Vanuit het oogpunt van exploitatie hebben we destijds voor een andere locatie dan De Dumpel gekozen”, motiveert sportwethouder Ronald Haverkamp de eerdere keuze van Rheden. “Bovendien blijft er dan tijdens de bouw een zwemvoorziening aanwezig.” Volgens Haverkamp neemt de realisatie van een nieuw bad al snel twee jaar in beslag. “Maar de kritische geluiden van de bewoners van de Gruttostraat zijn belangrijk genoeg om rekening mee te houden”, aldus de wethouder.

Behalve nieuwbouw op de locatie van De Dumpel behoort ook de renovatie van het oude bad tot de mogelijkheden. “Renovatie past bij de takendiscussie die we zijn begonnen”, zegt Haverkamp. “Met het oog op de bezuinigingen willen we ook een renovatie in beeld brengen.” Aan een grote opknapbeurt in plaats van een splinternieuw bad kleeft dan wel het nadeel dat de aanleg van een wedstrijdbad is uitgesloten. De recent opgestarte kerntakendiscussie zou overigens nog roet in het eten kunnen gooien van het beoogde zwembad. Rheden brengt de komende maanden al haar wettelijke en niet-wettelijke taken in beeld. Van deze laatste categorie zullen een aantal taken sneuvelen. Haverkamp: “Een nieuw zwembad zal zeker een discussiepunt worden.” De gemeenteraad moet in september van dit jaar beslissen of een renovatie en nieuwbouw op de plek van het huidige bad worden meegenomen in het onderzoek naar de zwembadlocatie. Verlenen de raadsleden goedkeuring, dan zullen de resultaten hiervan begin 2011 bekend zijn. In 2012 zal de Rhedense politiek een definitief besluit nemen over het zwembad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.