Vrees voor leegloop De Beemd door verslechterende verkeerssituatie

VELP – De voorgenomen, maar inefficiënte verkeersmaatregelen van de gemeente Rheden én de komst van een nieuw bedrijf met 250 medewerkers, zullen op bedrijventerrein De Beemd de bestaande slechte verkeerssituatie snel verder doen achteruitgaan, verwacht voorzitter Klaas Dijkstra van de Stichting Bedrijventerrein De Beemd in Velp.

Dijkstra en zijn bestuur vrezen voor een leegloop van het bedrijventerrein en een waardedaling van de bedrijfspanden, evenals een terugloop van de werkgelegenheid. “Voor de verdere economische ontwikkeling van bedrijven op bedrijventerrein De Beemd zijn deze voorgenomen maatregelen fnuikend”, aldus Dijkstra. De Beemd telt momenteel 120 bedrijven.

Verkeer in je achtertuin
De gemeente Rheden heeft onlangs besloten een nieuwe op- en afrit op de provinciale weg nabij de Rietganssingel en de Talingstraat te realiseren. De bewoners van de Rietganssingel en de Talingstraat zijn hier allesbehalve gelukkig mee, en hebben de ondernemers achter zich weten te scharen. ‘Wij begrijpen de bewoners volkomen”, aldus Dijkstra. “Verkeer in je achtertuin is nooit prettig. Niet voor niets hebben wij de voorkeur voor het aanleggen van een verkeersregelinstallatie bij de huidige op- en afrit. De huidige afrit is nu nog eenzijdig gericht naar Dieren. Als men dan richting Arnhem gaat moet het verkeer ruim vier kilometer omrijden. In de meeste gevallen is het dan aansluiten achter de file die er staat voor het stoplicht van het Velperbroekcircuit.”

“Deze gang van zaken zorgt voor een gemiddelde reistijd van De Beemd naar het circuit van dertig minuten. Een onhoudbare situatie. Stoplichten kunnen de situatie snel oplossen. Vanaf Dieren kan het terrein worden opgereden en verkeer vanaf De Beemd kan zo direct linksaf naar het circuit”, aldus Dijkstra.

Onlangs heeft de Gemeente Rheden de goedkeuring gegeven voor het vestigen op De Beemd van de Stichting SHO. Dit laboratorium heeft circa 250 medewerkers en geeft i.v.m. de te testen bloedmonsters, een hoge verkeersdruk. Dijkstra: “Het is voor ons onbegrijpelijk dat de gemeente Rheden, in het kader van de bestaande situatie en daarbij de parkeerproblematiek op het terrein, goedkeuring heeft gegeven voor vestiging.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.