Home / Hummelo / Film ‘In het Vuur van de Storm’ is klaar

Film ‘In het Vuur van de Storm’ is klaar

HUMMELO / BEEKBERGEN – De voorbije jaren hebben heel wat mensen uit de omgeving op veel verschillende locaties pro deo meegewerkt met de opnamen van opnamen van de film In het Vuur van de Storm. Aanvankelijk bedoeld als tv-film, is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een enorme productie, die nu verschenen is als 4 dvd box en liefst 450 minuten duurt. Opnames werden ondermeer gemaakt in Beekbergen en Hummelo.

Toen filmmaker Raymond van Rijn (idee, scenario, regie, productie) in 1998 voor een toelatingsexamen voor de filmacademie op Fort Ruygenhoek in Groenekan terecht kwam, raakte hij in de ban van een verzetsverhaal over een groep, die in het hol van de leeuw ondermeer bonkaarten en proviant verstopten tijdens de bezetting. In deze verzetsgroep zat ook een volksduitse jongen, die na het vervullen van zijn dienstplicht bij de vijand, terugkeert in het verzet. Het verhaal liet Van Rijn daarna niet meer los.

Verfilming
Een jaar later startte hij samen met producent en cameraman Raymond van der Bas en honderden vrijwilligers, waaronder eigenaren van historische voertuigen, re-enactors en complete musea, met het verfilmen van het bijzondere verhaal ‘In het Vuur van de Storm’.
Tegen 2005 hadden ze zoveel research gedaan, dat de makers van de succesfilm Zwartboek hen vroegen om op een aantal sets bij te springen met historisch advies en informatie over de diverse voertuigen te leveren. Bijzonder is dat alle opnamen in het weekend en in de vakanties plaats vonden. Verspreid over bijna 200 draaidagen werkten uiteindelijk duizenden vrijwilligers aan de productie mee. Opnamen werden ondermeer gemaakt op het VSM-station in Beekbergen, waar een Duitse trein werd beschoten door een origineel jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, en ook in Hummelo, waar het Wapen van Heeckeren een authentiek decor vormde.

Special effects
De gebruikte locaties waren voornamelijk in Nederland, maar ook in Engeland, Tsjechië, Frankrijk en België zijn scènes opgenomen. In Genk (B) zijn complete gevechtsscènes opgenomen met originele voertuigen, waaronder tanks. Met giften, donaties en heel veel sponsoring van kledingverhuur, filmapparatuur en rekwisietenbedrijven werd ruim tien jaar lang aan de film gewerkt. Een jongensdroom werd werkelijkheid. In 2007 besloot Bridge Entertainment Group het stoutmoedige project te ondersteunen en zo de makers een echte kans te geven voor de realisatie van het project.

Nu is het resultaat, de unieke tiendelige oorlogsserie In het Vuur van de Storm, als 4 dvd box verkrijgbaar. Ruim 7,5 uur. Een bijzonder verhaal, gerealiseerd door bijzondere mensen, met name Raymond van Rijn en zijn rechterhand Raymond van der Bas samen vanuit Virogo Film Productions.

Korte inhoud
Twee jonge mensen, de Nederlandse Volksduitser Hans Hallerbach en de Joodse Vera Weinberg, spelen al twee jaar lang een gevaarlijk spel om hun verboden liefde in stand te houden. Beide families proberen de relatie een halt toe te roepen. Maar als de Duitsers die zomer de deportatie van alle Nederlandse joden in gang zetten, komt het gevaar steeds dichterbij. Als Hans ook nog wordt opgeroepen om de Duitse dienstplicht te vervullen en Vera’s familie wordt bedreigd, krijgt het spel een steeds grimmiger karakter.

Speelduur: 450 minuten; Taal: Nederlands / Duits Ondertiteling; Audio: Dolby Digital 2.0 / DTS 5.1 surround; Consumentenadviesprijs: 49,95 euro.

www.inhetvuurvandestorm.nl

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.