Juf Irene zegt De Arnhorst vaarwel

VELP – De leerlingen van basisschool De Arnhorst in Velp moeten in september het nieuwe schooljaar starten zonder het vertrouwde gezicht van juf Irene. Irene van Rooijen gaat na bijna dertig jaar voor de klas te hebben gestaan met pensioen.

Juf Irene heeft de kleuterbouw van De Arnhorst een eigen gezicht gegeven door ervaringsgericht onderwijs te introduceren. “Als alle kinderen dezelfde kip moeten knippen, kunnen ze hun ei niet kwijt”, geeft ze als voorbeeld. “Geef kinderen de ruimte om te groeien, om de talenten te ontwikkelen en om uniek te zijn en te blijven.” Irene is tevens een aantal jaren locatieleider geweest. Ze gaf toen mede vorm aan het beleid van de school. De school vierde haar afscheid vorige week met een slaapfeest en een bonte avond, geheel gewijd aan de vertrekkende juf. De volgende dag was er ’s avonds een groot feest met oud-leerlingen en ouders. Uitgezwaaid en toegezongen door alle leerlingen nam Irene op haar laatste lesdag definitief afscheid van haar school. De Arnhorst rekent er stiekem op dat ze als vrijwilliger terugkeert.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.