Home / Regio / SP start petitie tegen goederentreinen

SP start petitie tegen goederentreinen

REGIO – De SP is op haar website een petitie gestart tegen een mogelijke toename van het goederenvervoer op de IJssellijn. De partij vreest dat door het plan van de regering onder meer door de gemeente Rheden veel meer goederentreinen gaan rijden.

Uitvoering van de regeringsplannen zou leiden tot minstens veertig goederentreinen per dag op de IJssellijn. De partij hoopt dat massale steun voor de petitie de Tweede Kamer op andere gedachten kan brengen. De Kamerleden nemen op 9 september een besluit over de toename van het goederenvervoer. De SP vindt dat het extra goederenvervoer door de binnenvaart kan worden gerealiseerd. “Nu al hebben mensen langs de spoorlijnen last van de goederentreinen”, zeggen de SP’ers. “Met de tientallen nieuwe goederentreinen worden dorpen onbereikbaar, nemen trillingen toe en zitten de spoorbomen langer dicht dan nu al het geval is.” De Rhedense SP-afdeling hield eerder dit jaar een enquête onder omwonenden van het spoor in de gemeente Rheden. Hieruit kwam naar voren dat veel omwonenden kampen met geluids- en trillingsoverlast van de voorbijrazende treinen.  

www.sp.nl/goederentrein

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.