Home / Dieren / Wandeling door Oud-Dieren

Wandeling door Oud-Dieren

DIEREN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal houdt op zondag 1 augustus een wandeling door Dieren-Zuid. In dit deel van Dieren bestond in het verleden een bloeiende middenstand.

Hoewel de bedrijvigheid inmiddels is verdwenen, is deze bloeiperiode nog terug te vinden in de oude panden. Onder de titel “Sporen van Nijverheid” vertellen winkelier Albert Lentink en de auteurs van het boek “Nijver Dieren” Frans Nas en Harry Wegman over de geschiedenis van de nog herkenbare panden. De wandeling start om 13.00 uur op de Veerstoep aan het veer Dieren-Olburgen. Parkeren kan op het marktplein in de Kruisstraat. Aanmelden voor de wandeling via a.lentink@hetnet.nl of telefoon 026 – 495 24 80. Voor leden van de Oudheidkundige Kring is deelname gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage van twee euro gevraagd.

www.oudheidkundigekring.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.