Home / Beekbergen / Orgelconcert in Beekbergse Dorpskerk

Orgelconcert in Beekbergse Dorpskerk

BEEKBERGEN – Organist Sander van Marion geeft op maandag 2 augustus een concert in de Hervormde Dorpskerk van Beekbergen. Hij bespeelt het zestien stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, het oudste monument in de gemeente Apeldoorn.

Het orgel kreeg tussen 2003 en 2005 nog een grondige opknapbeurt. Van Marion is organist van de Bethelkerk in Scheveningen. Ook is hij concertorganist, dirigent en componist in binnen- en buitenland. Zijn orgelspel wordt gekenmerkt door een lichte en sprankelende stijl en een inventieve registerkeuze. Van Marion speelt onder andere Nederlandse en Franse klanken en verschillende eigen improvisaties. Het concert eindigt met een samenzang. De toegang kost 5,50 euro. Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers betalen 5 euro. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.sandervanmarion.nl.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.