Orgelconcert in Beekbergse Dorpskerk

BEEKBERGEN – Organist Sander van Marion geeft op maandag 2 augustus een concert in de Hervormde Dorpskerk van Beekbergen. Hij bespeelt het zestien stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, het oudste monument in de gemeente Apeldoorn.

Het orgel kreeg tussen 2003 en 2005 nog een grondige opknapbeurt. Van Marion is organist van de Bethelkerk in Scheveningen. Ook is hij concertorganist, dirigent en componist in binnen- en buitenland. Zijn orgelspel wordt gekenmerkt door een lichte en sprankelende stijl en een inventieve registerkeuze. Van Marion speelt onder andere Nederlandse en Franse klanken en verschillende eigen improvisaties. Het concert eindigt met een samenzang. De toegang kost 5,50 euro. Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers betalen 5 euro. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.sandervanmarion.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.