Home / Giesbeek / Zwemwaterkwaliteit Rhederlaag den nog steeds prima in orde

Zwemwaterkwaliteit Rhederlaag den nog steeds prima in orde

GIESBEEK – Begin juli berichtte RGV al dat de zwemwaterkwaliteit van haar recreatiegebieden prima in orde is. In verband met het warme weer is onlangs op kwetsbare plaatsen extra bemonsterd. De resultaten van deze testen waren goed. Bezoekers van de recreatiegebieden, waaronder Rhederlaag, kunnen nog steeds met een gerust hart gaan zwemmen.

In het zwemseizoen wordt het water normaal gesproken tweewekelijks gecontroleerd door het Waterschap. Bij constatering van onregelmatigheden of bij extreem warm weer wordt er zelfs vaker gecontroleerd. U kunt dus met een gerust hart gaan zwemmen in de meren op de RGV recreatiegebieden. Mocht er iets aan de hand zijn, dan wordt dit meteen kenbaar gemaakt op de websites: www.gelderland.nl/zwemwater en www.rgv.nl, op NOS teletekstpagina 725 en middels waarschuwingsborden op de stranden.

Ook dagrecreanten hebben invloed op de kwaliteit van het zwemwater. Het altijd gebruiken van de sanitaire voorzieningen bij de stranden en het opruimen van afval zoals etensresten, papier, plastic, glas of blik speelt hierbij een grote rol. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig om het afval in te gooien. Honden zijn in het zomerseizoen niet toegestaan op de recreatiegebieden op de Veluwe. Ook dit draagt bij aan een goede zwemwaterkwaliteit.

RGV beheert en exploiteert een veertiental recreatiegebieden op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen. Kijk voor meer informatie over de recreatiegebieden en de zwemwaterkwaliteit op www.rgv.nl.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.