Nieuwe speelplaats in Vogelplantsoen

DIEREN – De kinderen in het Vogelplantsoen in Dieren hebben een mooie, nieuwe speelplek gekregen. Van de twee kleine speelgelegenheden is één mooie, grote speeltuin gemaakt. Omdat alle kinderen tot twaalf jaar hier terecht moesten kunnen, zijn zij gevraagd om mee te denken over de inrichting. Aan de hand van tekeningen en kijkdozen is een ontwerp gemaakt. Er staan een kabelbaan, vogelnestschommel en glijbaan, maar ook de bulten in het gras, stenen en beplanting zijn leuk om op en in te spelen. Honden zijn op dit stuk niet welkom. Wie hier toch zijn dier uitlaat, krijgt een boete van 90 euro. Het is aan de andere kant ook de bedoeling dat spelende kinderen zelf hun snoeppapiertjes en lege drinkpakjes opruimen, liet wethouder Harriët Tiemens weten, die de opening van de speeltuin woensdag verrichtte door samen met de kinderen een heleboel lintjes door te knippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.