Alle dressuurrecords in handen van Edward Gal

DIEREN – De lange rij zeges voor oud-Dierenaar Edward Gal komt maar niet ten einde. Tijdens het concours in Aken won hij alle proeven met zijn hengst Totilas. Het duo won de kür met 90,96 procent, de Grand Prix met 83,86 procent, de Special met 86,458 procent. Hiermee verbrak Gal het wereldrecord van Adelinde Cornelissen, dat ruim 3 procent lager lag. Dit was tevens het enige record dat nog niet op zijn naam stond. Na het winnen van de Grand Prix Special wordt de naam van Edward bijgeschreven op de fameuze muur met de erelijst van winnaars, een heel bijzondere eer, volgens zijn moeder, Carla Gal. Zij vertelde eveneens het volgende over de roem die Edward en Totilas vooruitsnelt: “Het publiek in Aken moest op afstand worden gehouden. Er waren zoveel mensen die Totilas aan wilden raken. Er werd zo hard voor hen geapplaudisseerd, onvoorstelbaar. En dan moeten ze nog beginnen!”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.