Home / Rozendaal / 100ste deelnemer Burgernet Rozendaal

100ste deelnemer Burgernet Rozendaal

ROZENDAAL – De heer Sven Alferink is maandag door de Rozendaalse burgemeester Klein Molekamp en coördinator Mauritz van de politie, verwelkomd als de honderste deelnemer aan het project Burgernet in de gemeente Rozendaal.
Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in de omgeving. Met Burgernet kunnen burgers de politie helpen bij zoekacties, na bijvoorbeeld een overval, diefstal van een auto of de vermissing van een kind of een oudere. Deelnemers worden op hun vaste of mobiele telefoon gebeld door of ontvangen een SMS-je van de politie wanneer deze een zoekactie gaat starten.
Met de aanmelding van de 100ste deelnemer is de streefwaarde voor de gemeente Rozendaal behaald. In het totale project werd onlangs de 25.000ste deelnemer – een inwoner van Doesburg – verwelkomd.
Overigens worden er nog vrijwel dagelijks nieuwe aanmeldingen geregistreerd. Het ziet er naar uit dat als het project op 1 september 2010 in de politie-unit IJsselwaarden (gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal) van start gaat, er ongeveer 10% van de bevolking van Rozendaal zal meedoen.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.