Home / Rheden / Sportieve waterpret

Sportieve waterpret

RHEDEN – Bijna 300 zwemfanaten doken vorige week in het water om vier dagen lang baantjes te trekken in het koele water van het openluchtbad in Rheden.

Alleen op de woensdagavond viel de vierdaagse door een knetterend onweer en stevige hoosbuien in het water. Toen donkere wolken zich boven het zwembad samenpakten, besloot de organisatie het evenement die avond af te gelasten. De volgende twee avonden maakten de weergoden het meer dan goed met een stralende zon en een strakblauwe lucht. De deelnemers, variërend in leeftijd van vijf tot tachtig jaar, legden onder het toeziend oog van badmeester Theo Cornelissen 500 meter of 1 kilometer af. “Het warme weer zorgde voor een uitstekende watertemperatuur”, aldus de badmeester. De zwemmers konden zoals gebruikelijk één van de vijf zwemdagen laten schieten. Hierdoor kwamen de deelnemers ondanks de geschrapte woensdag toch nog aan vier zwemdagen. Een medaille was na afloop de beloning voor vier dagen afzien of waterpret. – foto’s Han Uenk
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.