Home / Bronkhorst / IJsselruiters selecteren zich voor Gelders kampioenschap

IJsselruiters selecteren zich voor Gelders kampioenschap

BRUMMEN – Sinds vorige week is eindelijk duidelijk welke leden van De IJsselruiters mogen deelnemen aan de regionale kampioenschappen springen en dressuur in Beesd. Door een fout in de berekeningen bij de selectiewedstrijden in de klasse B-springen was er lange tijd onduidelijkheid over de afvaardiging.

 

Uiteindelijk bleken de eerste drie plaatsen bezet te zijn door leden van De IJsselruiters. Yvonne Breukink werd met de 5-jarige schimmelmerrie Amberlina JB kringkampioen. Dominique Dost en Annemoon eindigden op de tweede plaats en Kevin Berends is met Sir Nameless als derde afgevaardigd. In de klasse M-springen werd Peter van Straalen kringkampioen met Venelaheleen. Kevin Berends legde ook in deze klasse beslag op de derde plek, deze keer met Amy Carla KB. Hij is tevens reserve in de klasse L met zijn paard Annemiek. Ditzelfde geldt voor Annemarie Reulink en haar paard Arion. Deze combinaties zullen alleen starten als er afgevaardigde deelnemers uitvallen.

Ook in de dressuurklassen werden er twee IJsselruiters kringkampioen. In de klasse B-dressuur bezette Marion Willems-Breukink de koppositie met de 4-jarige Benneton Sorento. De combinatie behaalde maar liefst drie keer een eerste plaats in de selectiewedstrijden. In de klasse L1-dressuur werd Susan Boeve met Bastrona kringkampioen. Na een spannende strijd in de klasse Z1, waarin zeer wisselend werd gepresteerd door de meeste deelnemers, bleek Daniëlle Noordermeer met Zon Primaire ook een ticket voor de Gelderse kampioenschappen te hebben bemachtigd. Het kampioenschap wordt gehouden op 13 en 14 augustus op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.