Home / Regio / Matrozenkoor Apeldoorn treedt op in de regio

Matrozenkoor Apeldoorn treedt op in de regio

REGIO – De vereniging Matrozenkoor Apeldoorn bestaat nog maar sinds februari 2008, maar heeft al enige faam verworven in deze regio. Uitgangspunt van het koor is, om door middel van zang en muziek geld in te zamelen voor goede doelen. Elke euro wordt goed besteed. De komende tijd treden ze verschillende keren op in de regio.

De leden van het koor mogen zelf goede doelen aandragen, waarna in gezamenlijk overleg wordt besloten, welke instanties financieel worden ondersteund. Men vindt het zinvol om geld te genereren voor kleinere projecten, zodat zicht worden gehouden op de wijze hoe ermee wordt omgegaan. Ook is een CD uitgebracht, waarvan de opbrengst bestemd is voor de goede doelen.

Plezier en kwaliteit staan bij het koor hoog in het vaandel. Er wordt regelmatig geoefend en in het gebied van de Veluwe is men veelvuldig te horen en te zien. Optredens vinden onder andere plaats op jaarmarkten en braderieën, maar ook in bejaarden- en verzorgingstehuizen. De zangers hebben een breed scala aan nummers op hun lijst staan. Zo brengt het koor zeemansliedjes en andere Nederlandstalige nummers ten gehore, zoals Vissers van Capri, Aan het strand stil en verlaten, Ik hou van Holland, Meisjes ik ben een zeeman en Als de klok van Arnemuiden, maar ook een Amsterdamse hitmedley gaat men niet uit de weg. Het koor wordt ondersteund door een muziekband en elke zanger beschikt over een eigen microfoon.

Het matrozenkoor is er zeer trots op, dat het tijdens afgelopen Koninginnedag in Apeldoorn mocht optreden voor Canadese oorlogsveteranen. De vereniging Matrozenkoor kan overigens nog wel enige versterking gebruiken. “We willen niet te groot worden en streven naar een koor van ongeveer vijfentwintig personen. Dit houdt in, dat nog wel enkele nieuwe leden welkom zijn. Ons matrozenkoor is weliswaar in Apeldoorn gehuisvest, maar de leden komen uit de gehele streek. Meerdere koorleden hebben Brummen als woonplaats”, vertelt een koorlid. Het Matrozenkoor Apeldoorn is in de komende periode te zien en te beluisteren: woensdag 21 juli in Hoenderloo Centrum (18.45 uur), maandag 2 augustus in Loenen bij Den Eikenboom (10.00 uur), donderdag 5 augustus bij de ijssalon aan de Dorpsstraat in Beekbergen (19.00 uur), woensdag 11 augustus in Hoenderloo Centrum (18.45 uur) en op donderdag 19 augustus bij de ijssalon aan de Dorpsstraat in Beekbergen (19.00 uur).

Els van Limbeek, tel. 055-5332863. www.matrozenkoorapeldoorn.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.