maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRegioMatrozenkoor Apeldoorn treedt op in de regio

Matrozenkoor Apeldoorn treedt op in de regio

REGIO – De vereniging Matrozenkoor Apeldoorn bestaat nog maar sinds februari 2008, maar heeft al enige faam verworven in deze regio. Uitgangspunt van het koor is, om door middel van zang en muziek geld in te zamelen voor goede doelen. Elke euro wordt goed besteed. De komende tijd treden ze verschillende keren op in de regio.

De leden van het koor mogen zelf goede doelen aandragen, waarna in gezamenlijk overleg wordt besloten, welke instanties financieel worden ondersteund. Men vindt het zinvol om geld te genereren voor kleinere projecten, zodat zicht worden gehouden op de wijze hoe ermee wordt omgegaan. Ook is een CD uitgebracht, waarvan de opbrengst bestemd is voor de goede doelen.

Plezier en kwaliteit staan bij het koor hoog in het vaandel. Er wordt regelmatig geoefend en in het gebied van de Veluwe is men veelvuldig te horen en te zien. Optredens vinden onder andere plaats op jaarmarkten en braderieën, maar ook in bejaarden- en verzorgingstehuizen. De zangers hebben een breed scala aan nummers op hun lijst staan. Zo brengt het koor zeemansliedjes en andere Nederlandstalige nummers ten gehore, zoals Vissers van Capri, Aan het strand stil en verlaten, Ik hou van Holland, Meisjes ik ben een zeeman en Als de klok van Arnemuiden, maar ook een Amsterdamse hitmedley gaat men niet uit de weg. Het koor wordt ondersteund door een muziekband en elke zanger beschikt over een eigen microfoon.

Het matrozenkoor is er zeer trots op, dat het tijdens afgelopen Koninginnedag in Apeldoorn mocht optreden voor Canadese oorlogsveteranen. De vereniging Matrozenkoor kan overigens nog wel enige versterking gebruiken. “We willen niet te groot worden en streven naar een koor van ongeveer vijfentwintig personen. Dit houdt in, dat nog wel enkele nieuwe leden welkom zijn. Ons matrozenkoor is weliswaar in Apeldoorn gehuisvest, maar de leden komen uit de gehele streek. Meerdere koorleden hebben Brummen als woonplaats”, vertelt een koorlid. Het Matrozenkoor Apeldoorn is in de komende periode te zien en te beluisteren: woensdag 21 juli in Hoenderloo Centrum (18.45 uur), maandag 2 augustus in Loenen bij Den Eikenboom (10.00 uur), donderdag 5 augustus bij de ijssalon aan de Dorpsstraat in Beekbergen (19.00 uur), woensdag 11 augustus in Hoenderloo Centrum (18.45 uur) en op donderdag 19 augustus bij de ijssalon aan de Dorpsstraat in Beekbergen (19.00 uur).

Els van Limbeek, tel. 055-5332863. www.matrozenkoorapeldoorn.nl
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...