Open NK-schaken weer in Theothorne in Dieren

DIEREN – De Nederlandse grootmeester Erwin l‘Ami, winnaar van het Open Nederlands Schaakkampioenschap 2009, verdedigt zijn titel in de komende editie. Een belangrijke concurrent voor l’Ami is Sipke Ernst, en naast deze Fries, Robin Swinkels en Yge Visser hebben zich ook acht sterke buitenlandse grootmeesters aangemeld voor het kampioenschap, dat van 27 juli tot en met 5 augustus wordt verspeeld in Sporthal en Zalencentrum Theothorne. Er doen voorts elf internationaal meesters en een stel veelbelovende jeugdspelers mee. De organisatie heeft veel buitenlanders aangetrokken om ambitieuze subtoppers de kans te geven meester- of grootmeesterresultaten te scoren.

Voor de beste Nederlandse deelnemer is in Dieren een plaats te verdienen in het Nederlands Kampioenschap van 2011, en de beste vrouwelijke schaker plaatst zich voor het Nederlands Vrouwenkampioenschap van 2011. Sipke Ernst heeft al een ticket voor het NK, maar is vastbesloten om in Dieren nog eens te winnen. Het deelnemersveld telt grootmeesters uit Rusland, Oekraïne, Bulgarije, Brazilië, Iran en ook een flinke delegatie spelers uit Duitsland. De bekendste grootmeesters zijn Valentin Iotov, Viacheslav Ikonnikov, Elshan Moradiabadi, Valeriy Neverov en Sebastian Siebrecht. Uit de Verenigde Staten komt de talentvolle 16-jarige Parker Zhao, die momenteel hoge ogen gooit in het Amerikaanse jeugdkampioenschap. Veel vers bloed dus in deze editie van een evenement dat al zo’n rijke traditie kent.

Het Open Kampioenschap vindt plaats van dinsdag 27 juli tot en met donderdag 5 augustus in Sporthal Theothorne in Dieren. De officiële opening is op dinsdag 27 juli om 12.30 uur. Het is reeds de 42e maal dat dit grote evenement in de gemeente Rheden wordt georganiseerd. Net als vorig jaar worden er in totaal meer dan 500 deelnemers verwacht. Er is een speciale schaakcamping op sportcomplex Het Nieuwland in Dieren, die wordt verzorgd door voetbalvereniging Gazelle Nieuwland. Het toernooi kent ook een gevarieerd aantal nevenevenementen.

In alle groepen beginnen de partijen om 13.00 uur. Alleen de laatste ronde, op donderdag 30 juli, begint reeds om 11.00 uur.
De belangrijkste partijen van het Open Kampioenschap zullen live te volgen zijn op de toernooiwebsite en daarop worden tevens dagelijks verslagen geplaatst. Ook zal Peter Doggers van Chessvibes de sfeer van het toernooi vastleggen op een aantal videofilms die op de toernooisite te zien zullen zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.