Home / Ruiters Veluwezoom kringkampioen

Ruiters Veluwezoom kringkampioen

 

EERBEEK – Acht ruiters van LR & PC de Veluwezoom uit Eerbeek zijn kampioen van de regio Berkel-IJssel geworden. De acht ruiters streden in twee kwartetten om de titel.

Onder leiding van Dora te Bokkel reden Kirsten Komrij met haar pony Ebco, Fleur Louwe met Upsigo, Fleur Eijerkamp met Ukhano en Bibi Sturing met Joep naar de eerste plaats. Het andere kwartet van LR & PC de Veluwezoom, geleid door Noortje van der Velden, ging er eveneens met de eindzege vandoor. Dit viertal bestond uit Ilse van der Meij met Wepolan, Annick Arns met Naughty Boy, Anke Wilbrink met Zamiro en Lianne Wilbrink met Kennedy. Beide groepen zullen in augustus meedoen aan de Gelderse Kampioenschappen.

Begin juli namen de Eerbeekse ruiters deel aan een wedstrijd in Zutphen. Quinty Hillebrand eindigde bij de pony’s als eerste en tweede met 186 en 189 punten. Britt van Buijtene startte met pony Chabon. Het duo boekt na een blessureperiode in het afgelopen voorjaar weer grote vooruitgang. In de eerste proef behaalden de twee een eerste plaats met 203 punten. Ook in de tweede proef werd Van Buijtene de winnares, deze keer met 198 punten. Ze won tevens de Rabobank talentenprijs en alsof dit nog niet genoeg was werd haar pony Chabon ook nog de “bestgaande rijpony”. In augustus nemen de twee deel aan de Gelderse Kampioenschappen. Ook Remke Kwant reed in Zutphen. Met haar pony Bradley haalde zij 180 en 198 punten. Binnenkort promoveert Kwant naar de L1-klasse. Laura de Wild sprong met Zarico twee keer een foutloos parcours.

 

Lees ook

Wandeltochten Klarenbeek

KLARENBEEK – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus worden de Kennedymars, Long Distance Walk, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.