Home / Klarenbeek / Klarenbeekse Anne mag naar Kenia voor Schoenmaatjes

Klarenbeekse Anne mag naar Kenia voor Schoenmaatjes

KLARENBEEK – De negenjarige Anne van Schaik uit Klarenbeek mag in de eerste week van augustus met haar moeder naar Kenia. De leerlinge van de Kopermolen heeft deze reis gewonnen met de actie Schoenmaatjes.

Voor de actie Schoenmaatjes vullen kinderen in Nederland door hen zelf versierde schoenendozen met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed. De dozen gaan in landen als Oeganda, Kenia, Irak en Malawi, waar ze worden uitgedeeld in weeshuizen, vluchtelingenkampen, opvangcentra voor straatkinderen en dergelijke.
Schoenmaatjes bestaat vijftien jaar. Daarom is voor alle deelnemende scholen een ballon opgelaten. De ballon van de Kopermolen in Klarenbeek kwam het verst en daarmee mocht één van de leerlingen naar Kenia. Na een selectie kwam Anne van Schaik als winnaar uit de bus.
Anne en haar moeder gaan in de eerste week van augustus op reis. Er gaat iemand mee van de organisatie, een cameravrouw en Stein, een jongen van twaalf die een fotowedstrijd heeft gewonnen, samen met zijn vader. Anne en Stein mogen samen schoenendozen uitdelen in Kenia. Hiervoor gaat Anne opnieuw dozen versieren.
De groep gaat eerst naar de sloppenwijken van Nairobi. De volgende dag wordt een school op het platteland verrast met schoenendozen. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan de Masaï. Anne mag met één van de kinderen mee naar huis om te kijken hoe zij woont.
Deze reis wordt in beeld en schrift vastgelegd. Er wordt een film gemaakt voor Schoenmaatjes en kinderboekenschrijfster Vrouwke Klapwijk schrijft een boek, gebaseerd op de ervaringen en belevenissen van Anne en Stein.
Wie Anne op reis wil volgen, kan kijken op http://annevanschaik.waarbenjij.nu.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.