zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeKlarenbeekKlarenbeekse Anne mag naar Kenia voor Schoenmaatjes

Klarenbeekse Anne mag naar Kenia voor Schoenmaatjes

KLARENBEEK – De negenjarige Anne van Schaik uit Klarenbeek mag in de eerste week van augustus met haar moeder naar Kenia. De leerlinge van de Kopermolen heeft deze reis gewonnen met de actie Schoenmaatjes.

Voor de actie Schoenmaatjes vullen kinderen in Nederland door hen zelf versierde schoenendozen met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed. De dozen gaan in landen als Oeganda, Kenia, Irak en Malawi, waar ze worden uitgedeeld in weeshuizen, vluchtelingenkampen, opvangcentra voor straatkinderen en dergelijke.
Schoenmaatjes bestaat vijftien jaar. Daarom is voor alle deelnemende scholen een ballon opgelaten. De ballon van de Kopermolen in Klarenbeek kwam het verst en daarmee mocht één van de leerlingen naar Kenia. Na een selectie kwam Anne van Schaik als winnaar uit de bus.
Anne en haar moeder gaan in de eerste week van augustus op reis. Er gaat iemand mee van de organisatie, een cameravrouw en Stein, een jongen van twaalf die een fotowedstrijd heeft gewonnen, samen met zijn vader. Anne en Stein mogen samen schoenendozen uitdelen in Kenia. Hiervoor gaat Anne opnieuw dozen versieren.
De groep gaat eerst naar de sloppenwijken van Nairobi. De volgende dag wordt een school op het platteland verrast met schoenendozen. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan de Masaï. Anne mag met één van de kinderen mee naar huis om te kijken hoe zij woont.
Deze reis wordt in beeld en schrift vastgelegd. Er wordt een film gemaakt voor Schoenmaatjes en kinderboekenschrijfster Vrouwke Klapwijk schrijft een boek, gebaseerd op de ervaringen en belevenissen van Anne en Stein.
Wie Anne op reis wil volgen, kan kijken op http://annevanschaik.waarbenjij.nu.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215201_schrijven__pen_op_papier.jpg

Ik vind: Wildraster Velp

Het wildraster in Velp wordt verplaatst, de landbouw wint het van de natuur. Natuurmonumenten plaatst op dit moment een nieuw wildraster. Het raster van 2.20 meter hoog loopt vanaf de tennisbanen in Velp globaal richting de Herikhuizerweg en gaat dan verder omhoog langs het mooie pad aan de westkant van

0214827_46_meijer-hulshofrb-han.JPG

Echtpaar Meijer-Hulshof viert briljanten huwelijk

DOESBURG- Dinsdag 9 november waren de heer en mevrouw Meijer-Hulshof uit Doesburg maar liefst 65 jaar getrouwd. Burgemeester Loes van der Meijs bracht het echtpaar een bezoek. Natuurlijk was er een fraaie bos bloemen en een presentje voor het echtpaar. Ook nam de burgemeester een kopie van de huwelijksakte mee

0215786_Politie_5.JPG

Buitenspiegel vernield

BRUMMEN - Tussen vrijdag 19 november 20.00 uur en zaterdag 20 november 8.00 uur is in Brummen de buitenspiegel van personenauto vernield. De zwarte Volvo XC90 stond toen geparkeerd aan de Zutphensestraat.

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0214596_euros__geld__munten.jpg

Waterschapsbelasting gaat omhoog

REGIO - Waterschap Rijn en IJssel kondigt aan de waterschapsbelasting te verhogen met 5,5 procent. Dit is nodig om het het watersysteem en de dijken aan te passen aan de klimaatextremen. Ook de prijsstijgingen van grondstoffen, elektra en arbeidskrachten brengen extra kosten met zich mee.

0215001_Loenermark_fotograaf_Nico_Kloek.jpg

Wandelen op Steilhul

LOENEN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden vrijdag 26 november een wandeling door natuurgebied Steilhul. Door ruiling is dit stukje natuur bij de Loenermark gekomen. De grenzen zijn niet altijd duidelijk, maar er zijn verschillen in bosbeheer te zien. Het wordt een mooie wandeling door het bos,